Premieră! Eveniment internaţional de brokeraj, lansat de Camera de Comerţ şi Industrie

Un eveniment internaţional de brokeraj a fost lansat astăzi, în cadrul Moldova Business Week 20016, de către Reţeaua Întreprinderilor Europene (Entreprse Europe Network – EEN) de la Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a R. Moldova. 

reteaua-intreprinderilor-europene

Foto: moldpres.md

Potrivit preşedintelui CCI, Sergiu Harea, citat de Moldpres, principalul obiectiv al evenimentului de brokeraj este consolidarea şi diversificarea relaţiilor comercial-economice dintre R. Moldova și Uniunea Europeană. Sectoarele prioritare prezentate în cadrul evenimentului de brokeraj sunt: sectorul agroalimentar, industriile creative, tehnologiile informaţionale şi de comunicaţii, antreprenoriatul feminin, care oferă oportunităţi de internaţionalizare în cadrul reţelei EEN.

Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a menţionat că Reţeaua Întreprinderilor Europene este principalul instrument al Comisiei Europene pentru susţinerea ÎMM-lor, în vederea creşterii competitivităţii acestora prin serviciile oferite de cele 600 de organizaţii membre EEN din peste 60 de state.

„Începând cu anul 2015, Reţeaua respectivă a devenit componenta de bază a Programului UE pentru Competitivitatea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (COSME). Aderarea R. Moldova la acest Program permite reprezentanţilor micului business din ţara noastră să obțină mai multe oportunităţi pe piaţa europeană”, a accentuat Iurcu, potrivit Moldpres.

Viceministrul a menționat că Ministerul Economiei este deschis să acorde suportul necesar tuturor întreprinderilor care fac parte din această Reţea şi și-a exprimat încrederea că evenimentul de astăzi va contribui la consolidarea parteneriatelor de afaceri şi extinderea suportului pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale.

La rândul său, Iulia Iabanji, director general al Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, a specificat că EEN deschide posibilități noi pentru toate întreprinderile din R. Moldova. Aceeași sursă a afirmat că organizaţiile partenere ale Reţelei EEN au misiunea de a informa agenţii economici cu privire la oportunităţile oferite de spaţiul european EEN şi a îndemnat mediul de afaceri din R. Moldova să adere la această Reţea.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.