Agenția Medicamentului nu va mai coordona aprovizionarea spitalelor cu medicamente

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) nu se va mai ocupa de coordonarea procesului de aprovizionare cu medicamente a spitalelor, aceste atribuţii urmând să fie preluate de Centrul pentru achiziţii publice centralizate în sănătate.

pastile_medicamente_farmacie

Foto: incomemagazine.ro

Marți, 11 octombrie, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea Guvernului care prevede crearea Centrului pentru achiziții publice centralizate în sănătate, informează un comunicat emis de AMDM, citat de trm.md.

Noua instituție va prelua atribuțiile AMDM ce vizează monitorizarea şi coordonarea procesului de aprovizionare cu preparate farmaceutice la nivel naţional.

Potrivit Hotărârii de Guvern, toate procedurile de achiziție a medicamentelor și dispozitivelor medicale, inițiate de AMDM, vor fi transmise Centrului pentru finalizare.

Noua instituție va recepționa, prelucra și sistematiza informațiile de la instituțiile medico-sanitare publice privind necesitățile de medicamente și dispozitive medicale, va întocmi Lista preparatelor ce urmează a fi procurate, după care va organiza licitațiile publice de achiziționare a acestora.

Totodată, Centrul se va ocupa de încheierea, monitorizarea și supravegherea executării corespunzătoare a contractelor de achiziții publice atât de către operatorii economici, cât și de către spitale.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.