Un nou subprogram de granturi destinat moldovenilor de peste hotare

Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat a lansat, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în R. Moldova, un nou subprogram de granturi tematice „Proiecte de Crowdfunding ale Diasporei”.

brd

Foto: brd.gov.md

În cadrul acestuia, patru granturi a câte 1.500 de franci elvețieni vor fi oferite cetățenilor moldoveni de peste hotare pentru susținerea utilizării platformelor de crowdfunding naționale și internaționale, cu scopul de a realiza proiecte cu impact social și caracter durabil în R. Moldova, comunică BRD, citat de Moldpres.

Vor obține finanțare proiectele care prevăd o campanie online de colectare de fonduri, propuse de către membrii diasporei R. Moldova, persoane fizice sau grupuri de inițiativă, realizate până pe 1 iunie 2017.

Olga Coptu, șefa BRD, a menționat că „susținerea oferită în cadrul acestui subprogram va fi conform principiului de „matching grants”. Adică, suma granturilor va fi transferată condiționat, după finalizarea cu succes a campaniei de crowdfunding și colectarea prin intermediul acesteia a unei sume egale cu cea a grantului. Acest mecanism ne va permite să stimulăm utilizarea platformelor online pentru implicarea reprezentanților diasporei în implementarea proiectelor cu impact social durabil. În timp, multifinanțarea online le va oferi posibilitatea tuturor celor interesați și implicați în dezvoltarea de proiecte cu și pentru diasporă să obțină într-un mod transparent, rapid și accesibil fondurile necesare”, a relevat șefa BRD.

Dosarele de aplicare pot fi depuse online, în perioada 10 octombrie 2016 – 30 noiembrie 2016.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.