Aliații proruși ai oligarhului Țopa, supărați pe Năstase că a abandonat cursa prezidențială cu coada între vine

Andrei Nastase_Alexandru machedon

Năstase și Machedon. Foto: fb.com/alexandru.machedon.1

Chiar și aliații proruși ai mafiotului Victor Țopa îl arată cu degetul pe liderul Partidului DA, Andrei Năstase, care s-a retras cu coada între vine din cursa electorală pentru a o susține pe Maia Sandu, desemnată drept candidat unic al triadei PAS-PPDA-PLDM la prezidențiale.

Potrivit unor surse anonime, directorul StarNet, Alexandru Machedon, este supărat că Năstase a abandonat cursa prezidențială.

alexandr-petkov

Alexandr Petkov. Foto: jurnal.md

Și fostul membru al aripei radicale din PCRM, prorusul Alexandru Petkov, care în ultima perioadă era tot mai atras de Platforma DA, ațâță și mai abitir focul agitat de susținătorii DA, nemulțumiți că Năstase a lăsat mâinile în jos în fața Maiei Sandu. Petkov face trimitere la programul electoral al Maiei Sandu și menționează că aceasta din urmă nu optează pentru dizolvarea Parlamentului și nu pledează pentru întoarcerea miliardului, pentru furtul căruia, de altfel, a și votat. Reamintim că aceste condiții au fost revendicate și de participanții la protestele Platformei DA.

Totodată, Petkov reamintește și despre crima privind darea Aeroportului Internațional Chișinău în concesiune, „la fel săvârșită cu votul ei”. Fostul comunist se întreabă ironic dacă mișcarea protestatară nu a găsit cumva vreo coincidență cu revendicările pronunțate prin 2015-1016.

inga-grigoriu

Inga Grigoriu. Foto: da.md

Și Inga Grigoriu, una dintre cele înflăcărate voci ale Platformei DA, l-a asigurat pe Petkov că „Am obligat-o, astăzi…”. Aceasta însă nu a explicat ce au obligat-o pe Maia Sandu.

Alexandr Petkov, fiind unul din oamenii de încredere ai liderului PPPN, Renato Usatîi, a fost unul din actorii principali ai protestului din 27 august, de Ziua Independenței, organizat de tandemul Năstase-Usatîi, când militarii Armatei Naționale au fost huiduiți în timpul paradei organizare cu ocazia aniversării a 25 de ani de independență a R. Moldova.

Cât despre supărarea lui Alexandru Machedon nu se cunosc multe detalii. Șeful StarNet s-ar fi arătat nemulțumit că Năstase s-a retras din cursa prezidențială, după multe eforturi și investiții financiare în imaginea finului de cununie al oligarhului Victor Țopa. În ultima perioadă, Machedon devenise un apropiat al lui Năstase și participase inclusiv la protestul din 26 august, alturi de fostul comunsit Petkov.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Năstase, ridicat la rangul de EROU și, totodată, „bocit” la trustul de presă al nașului său Țopa – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.