OPINII. Năstase își mușcă mâinile că a abandonat cursa prezidențială. „Platforma DA va dispărea”

Liderul Partidului DA, Andrei Năstase, regretă că a ieșit din cursa pentru fotoliul de preşedinte, pentru că astfel riscă să dispară de pe scena politică. La o asemenea concluzie au ajuns invitații ediției de aseară a emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.

andrei-nastase

Andrei Năstase. Captură video: TVR Moldova

„Năstase se visa președintele țării. Deja el a ieșit din cursă. Nu am auzit sau nu am văzut ca el să declare, să facă o declarație, să facă o conferință de presă să spună clar. Dacă se merge pe această cale care s-a propus, înseamnă că Platforma DA cu toată această construcție va dispărea”, a declarat , Victor Gaiciuc, fost ministru al Apărării.

Participanții la emisiunea „Fabrika” au mai spus că decizia lui Năstase de a abandona cursa electorală i-ar putea determina pe susținătorii săi să nu iasă la vot, în rezultat având de câștigat liderul PPPN, prorusul Renato Usatîi.

„Au apărut la suprafață așa-zișii luperi, care niciodată nu-și dau seama de un proces electoral. Andrei Năstase și cu Renato Usatîi au trezit luperii. În această situație nu vor vota votanții ori susținătorii, în mare parte cei ai lui Andrei Năstase, cu Maia Sandu. Adresarea lui Renato Usatîi, astăzi, are sens către susținătorii lui Andrei Năstase. Ei sunt din același ceaun”, a spus analistul politic Victor Gurău.

Potrivit invitaților emisiunii, în turul doi al alegerilor vor ajunge,cel mai probabil, socialistul prorus Igor Dodon şi democratul proeuropean Marian Lupu. Potrivit experților, creșterea în sondaje a prezidențiabilului Marian Lupu se datorează faptului că acesta din urmă face parte dintr-o echipă care lucrează mult pentru stabilitatea țării.

„Observ o creștere, și o creștere înceată, dar continuă, a domnului Lupu. Se pare că este vorba despre un transfer de imagine, care pleacă dinspre Guvernul Filip, pentru lucrurile bune care le face. Dar și dacă Guvernul Filip face lucruri bune și pozitive, iar lumea le simte, că e stabilitate, că au mai scăzut niște prețuri, că uite prețurile la medicamente au scăzut și așa mai departe, se face acest transfer de imagine și către domnul Lupu”, a menționat jurnalistul Victor Nichituş.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.