Tapiola către Chirinciuc: Accelerați reconstrucția drumurilor

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, accentuează necesitatea accelerării progresului de implementare a contractelor în domeniul infrastructurii drumurilor.

chirinciuc_tapiola

Foto: mtid.gov.md

Despre aceasta șeful Delegației UE a vorbit în cadrul unei întrevederi cu conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, potrivit IPN.

În cadrul discuțiilor s-a făcut o trecere în revistă a proiectelor de infrastructură a drumurilor naționale iniţiate cu sprijinul financiar al UE. Oficialii au discutat despre  necesitatea prelungirii termenului grantului oferit pentru construcția drumului de ocolire a oraşului Ungheni, care va face conexiune cu autostrada Targul-Mureș – Iași – Ungheni printr-un pod rutier amplasat în satul Zagarancea. UE a oferit 25 de milioane de euro pentru construcția drumurilor de ocolire a orașelor Vulcănești și Ungheni, dar și a satului Bahmut, pe traseul Chișinău-Ungheni.

Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a precizat că pe anumite sectoare de drum care se află în reconstrucție au loc întârzieri în executarea lucrărilor, fapt pentru care unele companii sunt penalizate. Cu companiile care nu se vor mobiliza și nu vor accelera progresul vor fi reziliate contractele. Oficialul a amintit în context că, din aceleaşi motive de întârziere, a fost reziliat unul din cele trei contracte de reabilitare a drumului M3 Chișinău-Giurgiulești, semnate cu compania românească Pa&Co.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.