Un fost promotor al lui Filat o susține deschis pe Maia Sandu. Grupările Țopa și Lucinschi își netezesc calea spre guvernare

Fostul premier Vlad Filat a fost marea dezamăgire a politicii moldovenești cel puțin din ultimul deceniu, au spus-o mai mulți lideri europeni, inclusiv deschis, așa cum a făcut-o, de pildă, fostul președinte român Traian Băsescu.

Joseph Daul

Joseph Daul. Foto: caleaeuropeana.ro

Acum privirile și susținerea unora s-a îndreptat spre Maia Sandu, fosta subalternă a lui Filat, fără să țină cont de faptul că aceasta ar putea fi continuatoarea politicii lui Filat, în spatele său stând personaje ca Chiril Lucinschi, iar acum și mafioții Țopa, care, în lupta lor cu Vlad Plahotniuc, au decis să-l sacrifice chiar și pe finul Andrei Năstase, numai să ajungă din nou la guvernare, scrie Politics of Mldova.

Printre cei care și-au anunțat susținerea pentru Maia Sandu este președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care până mai ieri a fost susținător deschis al lui Filat. Cel pe care Filat l-a dus în 2014 la o fermă de porci și cu a cărui prietenie s-a lăudat peste tot, în special în noiembrie 2014, în ajunul alegerilor parlamentare din acel an.

Acum, după ce Filat a dezamăgit, Daul își anunță susținerea pentru Maia, care este privită cu același optimism cum era privit „proeuropeanul” Filat în 2009 și văzut ca principalul luptător cu corupția și guvernarea comunistă de atunci.

Maia Sandu însă ar putea dezamăgi la fel ca Filat, având în vedere câte „note de plată” pentru susținere va trebui să achite, dacă ajunge la guvernare. E vorba și despre clanul Lucinschi cu interesele sale obscure și relațiile cu serviciile secrete ruse, fostul ei șef Vlad Filat, dar și mafioții fugari Victor și Viorel Țopa. Tuturor va trebui să le împartă câte ceva. Deja se vehiculează că unul din primele decrete va fi de grațiere a lui Vlad Filat, pe motiv că procesul nu a fost unul corect. Va trebui cumva să-i grațieze și pe condamnații Victor și Viorel Țopa. Iar ce va cere Lucinschi încă nu se cunoaște, dar e sigur că va costa foarte mult R. Moldova. Cu mult mai mult decât costul campaniei electorale a Maiei Sandu, atenționează Politics of Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.