Peste 300 de seturi de robotică, donate mai multor instituții de învățământ din R. Moldova

Peste 300 de seturi de robotică şi produse necesare activităţilor de instruire în domeniul roboticii au fost donate recent pentru 57 de instituții de învățământ din R. Moldova.

robotica

Foto: moldpres.md

Potrivit ministrului Educației, Corina Fusu, dotarea instituțiilor de învățământ cu seturi de robotică reprezintă o nouă metodologie de predare și instruire a elevilor.

Programul «Roboclub» are drept scop extinderea programelor școlare de robotică și creșterea numărului elevilor implicați în activitățile de instruire, de dezvoltare și creare a noilor tehnologii inovative. În cadrul atelierelor de lucru, elevii învață cum să programeze roboții pentru a îndeplini niște sarcini, iar acest lucru ar fi un stimul pentru a-și alege domeniul de continuare a studiilor”, a afirmat Fusu, potrivit Moldpres.

La rândul său, reprezentanta USAID în Moldova, Karen Hilliard, a menționat că „în prezent multe țări se confruntă cu probleme în procesul de educație a copiilor, ceea ce constituie un pericol pentru pregătirea forței de muncă în viitor. Dezvoltarea unor astfel de programe în școlile din R. Moldova reprezintă un beneficiu atât pentru elevi, cât și pentru autorități”.

Totodată, în șapte biblioteci din R. Moldova a fost lansat, cu suportul Programului Novateca, Cluburi de Robotică. Acestea vor activa în patru biblioteci raionale și trei localități rurale.

Programul de studiere a roboticii a fost lansat în R. Moldova în 2014 cu sprijinul USAID Moldova și Asociației companiilor din domeniul TIC, sub patronajul Ministerului Educației. În prezent acesta este implementat în 18 instituții de învățământ din republică.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.