La Chișinău se coace un nou protest antiguvernamental

Deținătorii de patentă din R. Moldova anunță noi acțiuni de protest. Aceștia au declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că vor ieși masiv în stradă joi, 20 octombrie.

proteste_imm

Foto: radiochisinau.md

Micii comercianți vor picheta sediile Guvernului și Parlamentului, după care vor organiza și un marș de protest, față de inițiativa guvernanților de a anula activitatea în bază de patentă de întreprinzător, începând cu ianuarie 2017, relatează Radio Chișinău.

Comercianţii au anunţat un nou miting în faţa Guvernului de la Chişinău pentru ziua de joi. Aceştia vor cere anularea interdicţiei de a activa în bază de patentă începând cu data de 1 ianuarie 2017. Ulterior micii întreprinzători vor picheta sediul Legislativului, organizând și un marș de protest prin centrul capitalei.

Potrivit președintelui Asociației Micului Business din R. Moldova, deținătorii sunt nemulțumiți că statul ar bloca reformele cu privire la activitatea de întreprinzător, proiectul Legii ÎMM-urilor ar ignora principiile elementare ale micului business, iar noile prevederi ar fi în contradicție cu normele internaționale.

Micii comercianţi susţin că au avut o serie de tratative cu reprezentanți ai Ministerului Economiei, dar și ai Legislativului, însă revendicările lor nu au fost auzite. Eleonora Țurcanu, deținătoare de patentă din raionul Căușeni, spune că în cazul în care nu vor fi abrogate interdicţiile pentru micul comerţ în bază de patentă, îşi vor pierde locurile de muncă zeci de mii de oameni.

Solicitat de Radio Chișinău, președintele comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Ștefan Creangă, a menționat că nemulțumirile deținătorilor de patentă ar fi nefondate, în cazul în care o comisie special creată în acest sens examinează încă solicitările micilor întreprinzători și urmează să vină cu o decizie finală în timpul apropiat.

Amintim că în luna iulie, comercianţii au mai organizat două proteste în faţa Guvernului, de la Chișinău, precum şi în alte localităţi din ţară. Ulterior, Ministerul Economiei a convocat dezbateri publice, dar micii întreprinzători au părăsit sala, pe motiv că solicitările lor ar fi fost ignorate.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.