Oficial, Năstase încă nu a făcut un PAS înapoi în favoarea Maiei Sandu

Liderul PPDA, Andrei Năstase, pare să fi pus din nou „batista pe țambal”. De data asta, în privința înțelegerilor agreate cu PAS și PLDM. Acesta încă nu s-a retras oficial din cursa prezidențială, chiar dacă a declarat public că face un pas înapoi în favoarea Maiei Sandu.

nastase-topa

Năstase la sfat cu nașul său, Victor Țopa. Foto: today.md

Până în prezent, candidatul PPDA nu a depus o cerere la CEC de retragere din cursă, motivând acest fapt prin argumentele „mai este timp”, „vom aștepta” și „de ce trebuie să fac pe placul cuiva”.

În cadrul emisiunii „Alb și Negru” de la Unimedia, finul de cununie al mafiotului fugar Victor Țopa a declarat că nu exclude versiunea că Maia Sandu ar putea fi scoasă din campania electorală, iată de ce acesta nu se grăbește încă să depună actele de retragere la CEC.

„Mai e timp. Mâine, poimâine o poate scoate pe doamna Sandu din cursă. Vom aștepta. Avem termenii legali. Se va face acest lucru”, a declarat Nătase, menționând că, de iure, acesta rămâne a fi candidat la funcția supremă în stat.

Potrivit portalului Politics of Moldova, unul dintre motive care ar fi stat la baza acestei decizii a lui Năstase poate fi și prezentarea la luni la Chișinău a datelor unui nou sondaj realizat în perioada 7-13 octombrie, potrivit căruia el este al doilea favorit la funcția de președinte, după Igor Dodon, cu 13% din voturile respondenților participanți la sondaj.

În urma adunării biroului politic al PPDA de sâmbătă, Andrei Nătase a declarat că se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, desemnată drept candidat unic la prezidențiale din partea opoziției.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.