Solicitarea și îndemnul prezidențiabilei Maia Sandu

Lidera PAS, Maia Sandu, a solicitat astăzi Parlamentului să revizuiască modalitatea de vot a studenţilor, prin care aceştia să poată vota în localitatea unde îşi fac studiile.

Maia Sandu

Maia Sandu. Foto: Valentina ursu / europalibera.org

Maia Sandu a menționat, în cadrul unei conferinţe de presă, că „doar tinerii care au reşedinţă în localităţile unde îşi fac studiile vor putea să voteze acolo, ceilalţi vor trebui să meargă la locul de baştină”.

Preşedinta PAS a mai spus că „anterior, nu s-ar fi dorit includerea pe ordinea de zi a Legislativului a proiectului de lege, care le-ar fi permis tinerilor să voteze în localitatea în care îşi fac studiile, cu condiţia că depun o declaraţie prin care confirmă că nu vor vota în altă parte. Aceasta urma să fie o soluţie bună, având în vedere că majoritatea studenţilor nu au posibilitatea financiară pentru a merge acasă şi a vota anume acolo”, a specificat Sandu, potrivit Moldpres.

Maia Sandu i-a îndemnat pe tineri ca aceştia să participe la scrutinul prezidenţial.

Precizăm că Serviciul de presă al Comisiei Electorale Centrale a anunţat anterior că elevii şi studenţii vor putea participa la scrutinul prezidenţial prezentându-se, în ziua votării, la secția de votare unde domiciliază sau își au reședința valabilă conform actului de identitate.

Totodată,  în cazul în care nu au reuşit să-şi declare locul nou de şedere până la 29 septembrie curent, alegătorii pot să se adreseze la biroul electoral al secţiei de votare în raza domiciliului sau reşedinţei valabile şi să-şi ia un certificat pentru drept de vot, care le permite să voteze în oricare altă secţie de votare. Această procedură va fi valabilă în perioada 10-29 octombrie curent. În baza certificatului pentru drept de vot, în ziua alegerilor, cetăţenii se înscriu în lista suplimentară, iar certificatul rămîne la biroul secţiei de votare şi se anexează la lista suplimentară.

La 30 octombrie curent, în R. Moldova vor avea loc alegeri directe ale preşedintelui R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.