Ținta lui Lupu: depunerea cererii de aderare la UE

Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că în următorii patru ani R. Moldova trebuie să depună cererea de aderare la Uniunea Europeană. Despre aceasta Lupu a declarat luni, 17 octombrie, la prezentarea platformei sale electorale.

marian-lupu_bratislava_pes

Marian Lupu. Foto: pdm.md

„Scopul primordial al meu în calitate de viitor președinte este depunerea cererii de aderare la UE. Noi nu doar că ne asumăm astfel de responsabilităţi, dar intenţionăm să creăm toate premisele pentru aceasta”, a subliniat Lupu.

Printre priorităţile platformei sale electorale se numără: cooperarea cu diaspora, dezvoltarea parteneriatului stat-biserică în ceea ce ţine de valorile general-uman, dezvoltarea economiei, a tehnologiilor informaţionale, crearea locurilor de muncă, menţinerea păcii civile şi a stabilităţii în ţară, consolidarea statului de drept, reintegrarea Transnistriei în componenţa R. Moldova, asigurarea ordinii şi securităţii cetăţenilor, menţinerea statutului de neutralitate.

„Toate aceste probleme sunt importante în aceeaşi măsură, ele toate se află pe orizontală. Toate acestea pot fi realizate doar în cadrul realizării proiectului strategic – integrarea europeană a Moldovei. Anume aceasta este resursa noastră de bază şi platforma ideală pentru soluţionarea problemelor interne. «Moldova puternică, Moldova prosperă» este sloganul nostru, care garantează succesul”, a declarat Lupu.

El a menţionat că aceste sarcini vrea să le realizeze împreună cu echipa PDM, deoarece „alegerile prezidenţiale nu reprezintă doar o competiţie a personalităţilor, ci şi o competiţie a echipelor şi a programelor lor”.

În această campania nu mă veţi auzi spunând «Eu». Doar o sinergie între Parlament, Guvern şi preşedinte este garanția eficienței muncii noastre și rezultate concrete, bune pe care ni le propunem”, a declarat candidatul la funcţia de preşedinte.

Lideurl PDM a fost susţinut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care a subliniat că „Lupu este cel mai potrivit candidat la funcţia de preşedinte”.

„Anume el este omul care poate să construiască, nu să distrugă, să soluţioneze problemele, nu să le creeze”, susţine Candu.

La rândul său, premierul Pavel Filip, care a venit şi el la prezentarea platformei electorale, a atras atenţia la faptul că Marian Lupu este economist de profesie.

„Ţara are nevoie anume de un asemenea om. Am făcut multe lucruri în ultimele luni. Am readus încrederea în Moldova, ne aflăm pe ultima sută de metri, ba chiar pe ultimii zece metri pentru semnarea Memorandumului cu FMI. Un preşedinte cu cunoştinţe şi experienţă economică este anume ceea de ce are nevoie Moldova pentru ca împreună cu Guvernul să soluţioneze problemele ţării”, a declarat Filip.

InfotagCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.