Coreea de Nord ameninţă SUA cu un atac nuclear preventiv

Coreea de Nord este pregătită să lanseze un atac nuclear preventiv asupra Statelor Unite, dacă este nevoie, a avertizat un înalt oficial din statul comunist, citat de NBC News și Digi24.ro.

Coreea de Nord

Foto: evz.ro

„Un atac nuclear preventiv nu este ceva asupra căruia să aibă monopol Statele Unite. Dacă vedem că Statele Unite ne-ar face nouă acest lucru, o vom face noi mai întâi (…). Avem tehnologia necesară”, a spus Lee Yong Pil, directorul Institutului pentru Studii Americane din Ministerul de Externe de la Phenian.

Potrivit oficialului, conducerea Coreei de Nord este furioasă pentru că Statele Unite şi-ar fi aţintit rachetele nucleare asupra statului comunist, dar şi pentru că exerciţiile militare organizate la graniţele nord-coreene au ca obiectiv îndepărtarea de la putere a lui Kim Jong Un.

„Statele Unite au arme nucleare în largul coastei noastre, vizând ţara noastră, capitala noastră şi pe liderul nostru iubit”, a subliniat Lee. „Nu vom da înapoi atât timp cât există o ameninţare nucleară la adresa noastră din partea Statelor Unite”, a adăugat el.

Ameninţarea vine a doua zi după un test eşuat de rachetă cu rază medie de acţiune Musudan, efectuat de Coreea de Nord.

Autorităţile americane nu cred că Phenianul are arme nucleare care să pot ajunge în Statele Unite.

Pe de altă parte, un alt oficial nord-coreean susţine că ţara sa are rachete cu rază lungă de acţiune care pot ajunge pe teritoriul american.

Coreea de Nord a desfăşurat al cincilea şi cel mai puternic test nuclear al său pe 9 septembrie, iar Coreea de Sud a avertizat că regimul comunist este pregătit să mai facă unul în orice moment.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.