De mâine intră în vigoare noile prețuri la benzină și motorină

Prețurile la cea mai solicitată benzină auto Premium-95 vor crește de miercuri cu 62 bani, iar motorina cu 93 de bani pentru un litru.

Benzina_PECO

Foto: automoto.it

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit astăzi prețul plafon de comercializare a benzinei Premium-95 pentru perioada 19 octombrie – 1 noiembrie la nivel de 16,87 lei pentru un litru, iar la motorină de 14,75, pe fondul creșterii prețurilor la bursele regionale.

Noile prețuri la benzină și motorină vor intra în vigoare la miezul nopții, când operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE.

Prețurile respective au fost stabilite de ANRE în conformitate cu prevederile noii Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, în vigoare din 13 mai 2016. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, cu începere din ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.

ANRE aplică procedura de stabilire a prețurilor plafon de comercializare a carburanților de la sfârșitul lunii mai, când a fost stabilit un preț de 16,21 lei per litru de benzină Premium-95 și 13,83 lei pentru litrul de motorină.

MoldpresCategorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Scumpirea motorinei îi îngrijorează pe fermieri – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.