A murit liderul Partidului „Renaștere”

Fostul deputat comunist în Parlamentul R. Moldova, Vadim Mişin, deţinător al „Ordinului Republicii”, general-maior de poliţie în rezervă, a murit marți, 18 octombrie, la vârsta de 71 de ani, din cauza unor probleme cardiace.

vadim-misin

Vadim Mișin. Foto: totul.md

În ultimul timp, Mișin a avut probleme de sănătate și a fost internat la Spitalul Republican din capitală. Săptămâna trecută el a suferit două infarcte, notează Moldpres.

Vadim Mișin s-a născut la 12 martie 1945 în Kazahstan. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova și Școala Superioară de Partid din Kiev, având calificarea de jurist.

După absolvirea facultății, a lucrat în organele comsomoliste și de partid. Începând cu anul 1983 a lucrat în sistemul Ministerului Afacerilor Interne al RSS Moldovenească. În 1986 a fost numit în funcția de șef al Departamentului afacerilor interne în transport al MAI, fiind avansat până la gradul de general-maior de poliție.

Între 1993 și 2012 a fost membru PCRM, iar între anii 1998-2014 – deputat în Parlamentul R. Moldova.

În 2000 şi 2001, Vadim Mişin a fost vicepreşedinte al Parlamentului R. Moldova, deținînd această funcţie până în martie 2005. Tot în 2005, el a fost decorat de preşedintele de atunci Vladimir Voronin cu „Ordinul Republicii”.

După ce în 2012 a părăsit PCRM, la 14 septembrie 2012 Vadim Mişin a fost ales președinte al Partidului „Renaștere”.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.