Din cauza lui Năstase și Sandu, semnarea acordului cu FMI stagnează. Ce spune Ion Sturza

Fostul premier Ion Sturza a avertizat că, dacă R. Moldova nu va semna un acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI), vor urma consecințe dezastruoase.

Ion Sturza

Ion Sturza. Foto: fb.com/i.sturza

R. Moldova riscă să nu semneze un acord cu FMI din cauza presiunilor lansate de Andrei Năstase și Maia Sandu, care i-au cerut în mai multe rânduri organizației acest lucru. Mai mult, în această chestiune au fost implicați chiar și congresmeni americani.

Într-o însemnare pe Facebook, Sturza scrie că FMI nu a examinat miercuri semnarea acordului cu R. Moldova, iar amânarea este cauzată și de acțiunile de lobby ale unor politicieni.

Miercuri chiar Năstase s-a lăudat cu o solicitare depusă la FMI de către doi congresmeni americani, unul destul de controversat, despre care s-a scris că a primit bani și de la Veaceslav Platon, iar negociatorul a fost însuși Năstase. De asemenea, anterior și Maia Sandu i-a solicitat FMI să nu semneze acordul cu R. Moldova.

Dacă R. Moldova nu va primi bani de la FMI, consecințele vor fi pur și simplu dezastruoase, iar cei care vor avea de suferit vor fi cetățenii, nu Guvernul.

„R. Moldova rămâne fără finanțare externă în anul curent, e vorba de circa 130 de milioane USD, respectiv, și cu o gaură în buget de trei miliarde de lei. E o sumă uriașă, imposibil de acoperit din resurse interne, împrumuturi bancare. Pensii, salarii, investiții. Incertă este și finanțarea în următorii ani”, a comentat Sturza.

 Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Ministerul Finanțelor: Pregătirile pentru aprobarea programului R. Moldova de către Bordul FMI sunt la etapa finală – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.