Canada confirmă ridicarea vizelor pentru bulgari și români în 2017

Bulgaria și România își retrag obiecțiile contra Tratatului economic și comercial UE-Canada (CETA), după primirea confirmării scrise de la Ottawa că obligativitatea vizelor pentru cetățenii bulgari și români va fi ridicată la sfârșitul anului 2017, a declarat jurnaliștilor prim-ministrul bulgar Boiko Borisov vineri la Bruxelles, unde a participat la o reuniune a Consiliului European, informează agenția BTA, citată de Agerpres.

canada

Foto: evz.ro

„Am lucrat toată noaptea cu Comisia Europeană și, împreună cu președintele român și cu Comisia, am primit confirmări corespunzătoare scrise că regimul de vize cu Canada va fi ridicat pentru cetățenii bulgari începând cu 1 decembrie 2017”, a explicat Borisov, adăugând că el și președintele României au decis să sprijine CETA, la fel ca toate celelalte țări ale UE.

Solicitat să comenteze respingerea CETA de către provincia belgiană Valonia, care rămâne singurul obstacol pentru semnarea acordului, Borisov a considerat că astfel de acțiuni au devenit un precedent periculos, amintind ceea ce s-a întâmplat cu Schengen și modul în care o țară a oprit Bulgaria și România. „Acest lucru devine o modă și este foarte periculos pentru UE”, a declarat Borisov.

Bulgaria și Canada, ambele, au multe de oferit din punct de vedere geografic, al naturii și istoriei, ceea ce este un lucru bun pentru turism, afaceri și toți cei care simt că aparțin lumii, a mai spus prim-ministrul bulgar, comentând ridicarea așteptată a vizelor canadiene. El a explicat că acum există garanții clare din partea CE și Consiliului că ridicarea vizelor pentru bulgari și români nu este un obstacol de netrecut în CETA.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.