Bolivia: Doi șefi din Ministerul Economiei, destituiți după o licitație

O licitație pentru cumpărarea de covoare de origine iraniană sau indiană pentru noul edificiu al Ministerului Economiei din Bolivia a cauzat polemici și i-a costat funcția pe doi funcționari responsabili cu procesul de achiziție, transmite vineri EFE, potrivit Agerpres.

bolivia

Foto: la-razon.com

Persoanele destituite erau responsabile cu problemele administrative din minister, a informat joi ministrul adjunct al pensiilor și serviciilor financiare, Mario Guillen.

Oficialul a arătat că destituirea nu scutește funcționarii să fie sancționați în mod corespunzător, dacă o verificare cerută de ministrul de resort va descoperi „erori sau alte deficiențe” în procesele de cumpărare a mobilierului și construcției edificiului.

Cotidianul Página Siete a publicat miercuri detaliile unui document de achiziție publică al Ministerului bolivian al Economiei pentru cumpărarea a 33 de covoare de diferite dimensiuni și care în mod specific ar fi trebuit să provină din „Iran și/sau India”, pentru o sumă echivalentă cu circa 33.500 de dolari, fapt criticat de parlamentarii opoziției.

În plus, deputatul din opoziție, Wilson Santamaría, a dezvăluit un alt document despre achiziția de mobilier pentru noul edificiu al Ministerului Economiei în valoare de mai mult de 1,3 milioane de dolari, care include cumpărarea unui birou care costa 7.440 dolari.

Ministrul Economiei, Luis Arce, care se afla în Peru pentru întâlniri cu autoritățile din această țară, a asigurat că nu cunoștea detaliile procesului de licitație pentru cumpărarea de covoare.

Autoritatea a cerut scuze poporului bolivian pentru „eroarea crasă” și „excesele” în procesul de licitație, ministrul dând instrucțiuni pentru oprirea tuturor proceselor de achiziții pentru noua clădire până ce detaliile contractelor vor fi clarificate.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.