Ion Sturza acuză FMI de furtul miliardului

Fostul premier Ion Sturza se agită tot mai mult în această campanie electorală, imitându-i pe politicienii, în special proruși, care îi atacă pe partenerii de dezvoltare ai R. Moldova.

Ion Sturza

Ion Sturza. Foto: timpul.md

După ce, joi seară, FMI a reacționat și a negat informațiile dintr-o declarație pe Facebook făcută de Sturza, potrivit căruia ar fi fost amânată discutarea programului de finanțarea cu Guvernul de la Chișinău, ex-premierul își continuă atacul asupra FMI. Perioada destul de tensionată parcă i-a luat mințile fostului premier, care a început să acuze și FMI-ul de furtul miliardului, notează Politics of Moldova.

„Declar cu toată responsabilitatea: FMI poartă o parte de vină pentru dezastrul din sistemul financiar moldovenesc și furtul miliardului. Conform «fișei de post», FMI monitorizează politica monetară și sistemul financiar. A avut suficiente resurse și «trupe», misiuni permanente și în deplasare, acces la informații non-stop. Ce s-a făcut?”, se întreabă Sturza pe Facebook.

Menționăm că Ion Sturza se contrazice. Anterior el o acuza pe Maia Sandu că este iresponsabilă prin solicitarea FMI-ului de a nu semna un nou acord cu R. Moldova și spunea atunci că gestul liderei PAS este „un fel de neo-bolșevism” și „cu cât mai rău pentru țară cu atât mai bine pentru noi”.

„Se știe, cine știe! Că FMI nu dă bani de flori de cuc. Reforme, ajustări. În termeni pragmatici este un lucru bun pentru țară. A cere FMI să nu semneze un acord este un fel de neo-bolșevism. Cu cât mai rău pentru țară cu atât mai bine pentru noi…”, scria atunci Sturza.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.