CNA: Directorul adjunct al Camerei de Licențiere, Eduard Hadei, şi patru subalterni, bănuiți că au fraudat serviciul electronic e-Licenţiere. Riscă până la 10 ani de pușcărie

Cinci angajaţi ai Camerei de Licenţiere de Stat au fost reţinuţi, sâmbătă dimineaţă, în urma unei operaţiuni desfăşurate de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Printre cei reținuți se numără și directorul-adjunct al instituţiei, Eduard Hadei.

eduard-hadei

Eduard Hadei. Colaj: realitatea.md

Potrivit unui comunicat al CNA, funcţionarii sunt bănuiţi de comiterea unui şir de fraude la eliberarea sau prelungirea licenţelor pentru agenţii economici care prestează servicii în domeniul jocurilor de noroc, fapt ce a cauzat prejudicii de 15 milioane de lei bugetului de stat.

Potrivit datelor preliminare ale urmăririi penale, angajaţii menţionaţi ar fi manipulat sistemul electronic e-Licenţiere, prin introducerea informaţiilor eronate despre eliberarea, reperfectarea sau prelungirea licenţelor pentru patronii de cazinouri sau săli de jocuri de noroc. În urma unei inspecţii financiare, s-a stabilit că deşi agenţii economici prezentau pachete incomplete de acte pentru obţinerea sau prelungirea licenţei, unele documente având chiar şi termenul expirat, în sistemul electronic e-Licenţiere figura o rezoluţie favorabilă.

Nereguli s-au depistat şi la încasarea plăţilor pentru eliberarea / prelungirea licenţelor. În urma auditului, s-a stabilit că, deşi  taxele nu erau achitate în termen, agenţii economici nu plăteau penalităţile pentru întârziere. Din această cauză, pe parcursul a 10 luni ale anului curent,  bugetul de stat a fost prejudiciat cu 15 milioane de lei.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, iar bănuiţii riscă pedepse cu închisoare de până la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Cauza se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. ULTIMA ORĂ! Au fost suspendate licențele pentru 65 de localuri de jocuri de noroc – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.