Manifestări dedicate Zilei Armatei Române, în R. Moldova

Ambasada României în R. Moldova organizează săptămâna aceasta o serie de manifestări dedicate Zilei Armatei Române marcate la 25 octombrie.

armata-romaniei

Foto: psnews.ro

Astfel, astăzi, la Cimitirul de onoare al eroilor români din localitatea Micleușeni, raionul Strășeni, a avut loc o ceremonie de depuneri de flori la mormintele ostașilor români.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Chișinău, citat de Radio Chișinău, marți, 25 octombrie 2016, începând cu ora 10.00, va avea loc o ceremonie de depuneri de flori la Cimitirul Eroilor din Chişinău (bulevardul Decebal nr. 17, sector Botanica).

La manifestări vor participa Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, atașatul român al apărării, col. Dumitru Neacșu, reprezentanți ai Ministerului  Apărării al R. Moldova și ai autorităților locale.

Un sobor de preoți condus de Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Înalt Preasfințitul Petru, va oficia un ceremonial religios.

La manifestări vor mai participa Orchestra Prezidențială și militari din structura de garda și protocol a Ministerului Apărării al R. Moldova.

Miercuri, 26 octombrie 2016, începând cu ora 11.00, la Centrul de Culturăși Istorie Militară va avea loc inaugurarea expoziției „Preoții militari în Primul Război Mondial”, activitate organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Centrul de Cultură și Istorie Militară.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.