Guvernul a „bătut în cuie” un miliard de lei, pentru drumuri mai bune

Guvernul a aprobat astăzi Programul privind repartizarea fondului rutier pentru anul 2016. Documentul a fost elaborat în conformitate cu Legea bugetului de stat pentru anul în curs.

Drumari_Moldova

Foto: sindicate.md

Astfel, documentul aprobat prevede alocarea a unui miliard de lei pentru finanţarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor efectuate în acest an şi finalizarea celor aflate în curs de derulare.

Ce mai mare parte din sumă (755,7 de milioane de lei) este direcţionată pentru acoperirea cheltuielilor la întreţinerea şi reparația drumurilor publice naţionale şi locale, unde o atenţie sporită a fost acordată îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie din punct de vedere al calităţii părţii carosabile şi sporirii securităţii la trafic.

Totodată, o parte din bani sunt destinaţi pentru acoperirea costurilor executării construcţiilor inginereşti, lucrărilor de proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor în vederea extinderii drumurilor naţionale în cadrul reabilitării acestora.

Pentru întreţinerea curentă a drumurilor sunt direcţionate 96 de milioane de lei, iar pentru îngrijirea traseelor pe timp de iarnă – 60 de milioane.

De asemenea, 229,6 de milioane de lei sunt alocate pentru stingerea datoriilor pentru lucrările de construcţie şi reparaţie a drumurilor efectuate în anul 2015.

În R. Moldova sunt 65 de drumuri publice naţionale cu o lungime totală de peste 3.330 de km şi peste 700 de drumuri publice locale.

Reclame


Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.