Contrabandă cu piese auto și țigări la vama Leușeni

Vameșii de la Leușeni au contracarat o tentativă de contrabandă cu piese auto, ce urmau să fie comercializate ilegal pe piețele din țară.

contrabanda

Foto: customs.gov.md

Marfa a fost reținută luni, 24 octombrie, pe sensul de intrare în țară, ca urmare a verificării unui microbuz care transporta colete din Italia în R. Moldova. După controlul fizic al compartimentului marfar al autovehicului condus de un cetățean moldovean, inspectorii vamali au depistat printre colete 41 de piese auto de diverse mărci, fără acte de însoțire.

O altă tentativă de încălcare a legislației vamale a fost relevată ce către inspectorii aceluiași post vamal, care au reținut 7.400 de țigarete „Ritm Clasic ”, marcate cu timbre de acciz ale R. Moldova. Produsele de tutungerie au fost descoperite în rezervorul GPL al unui autoturism de marca Dacia Logan, care s-a dovedit a fi modificat prin dublarea peretelui. Dacă țigările ar fi fost comercializate pe piața neagră a Uniuni Europene, acestea ar fi generat un profit de peste 1.100 de euro.

Bunuri nedeclarate au fost reținute și de vameșii de la Palanca, fiind depistate 80 kg de merișoare și stafide, ascunse în pereții portierelor și sub bara de protecție a torpedoului, într-un Mercedes Vito condus de un moldovean în vârstă de 56 de ani. Valoarea totală a bunurilor se estimează la suma de 10 mii de lei.

În toate cazurile enumerate, autoritatea vamală a dispus confiscarea loturilor de marfă și cercetarea cazurilor conform prevederilor legale.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.