FOTO. Chipul primarului-fugar de la Bălți, afișat printre tâlhari, impostori și criminali

Locuitorii municipiului Bălți sunt îndemnați să sune la poliție (902) în cazul în care îl vor vedea pe primarul fugar de Bălți, Renato Usatîi, potrivit unei fotografii publicată de Dragoș Galbur.

panou_usatii

Foto: blog.galbur.md

În fotografie, făcută în centrul orașului Bălți, se vede un panou cu cei mai căutați infractori, unde apare și fotografia liderului PPPN, Renato Usatîi.

„Astăzi pur și simplu am izbucnit în râs când am văzut că poliția din Bălți a plasat imaginea lui Renato Usatîi printre tâlhari, impostori și criminali, solicitând populației să sune 902 în caz că-l observă pe primar undeva. E atât de haios! Acest panou este amplasat chiar în centrul orașului. Amintesc că Renato Usatîi încă este primarul în exercițiu a municipiului Bălți, chiar dacă a fugit din țară și este dat în căutare internațională”, a scris Galbur în blogul său.

panou_usatii-renato

Foto: blog.galbur.md

Bloggerul a amintit și din ce cauză fotografia primarului de Bălți a ajuns pe respectivul panou.

„Pe 24 octombrie, pe numele liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Judecătorii au dat curs demersului procurorului Vitalie Busuioc care a solicitat eliberarea mandatului.

Astfel, conform deciziei instanţei, Renato Usatîi ar urma să fie reţinut şi să fie închis pentru 30 de zile în Penitenciarul numărul 13 din Chişinău. Mai mult ca atât, magistraţii au emis şi un mandat de arest internaţional pe numele lui Usatîi. Procurorii motivează necesitatea eliberării mandatului de arest prin faptul că politicianul nu s-a prezentat la audierile la care era invitat.

Dosarul în care este vizat Usatîi are legătură cu cazul asasinului Vitalie Proca. Procurorii susţin că Proca, condamnat la 21 de ani pe teritoriul României pentru tentativă de omor în 2012, ar fi primit 100.000 de euro de la nişte intermediari, pentru a oferi declaraţii false pe dosarul privind tentativa de asasinare a lui Gherman Gorbunţov, omul de afaceri pe care a încercat să-l asasineze în anul 2011, dar care a scăpat cu viaţă. Atunci Gorbunţov declara că Usatîi ar fi pus la cale omorul”, a precizat Dragoș Galbur.Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.