Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, comemoraţi în mai multe școli și licee

Pentru al 24-lea an consecutiv, sfârşitul lunii octombrie aminteşte despre una dintre cele mai mari pierderi pentru neamul românesc, şi anume moartea tragică a interpreţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, scrie trm.md.

Doina si Ion Aldea-Teodorovici

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Foto: iticket.md

Nici după aproape un sfert de veac, celebrul duet nu a fost dat uitării. În această zi, în mai multe instituţii de învăţământ din ţară sunt comemoraţi cei care au cântat despre neam, limbă şi patrie.

Astăzi, în mai multe școli și licee din țară s-au desfășurat evenimente consacrate comemorării a 24 de ani de la trecerea în nefiinţă a interpreţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici.

În timpul pauzelor, în instituțiile de învățământ au răsuat piesele regretaţilor interpreţi, au fost distribuite panglici tricolore și au fost organizate concursuri cu premii sau CD-uri cu piesele patriotice ale interpreților.

Mama regretatei interprete Doina Aldea-Teodorovici, Eugenia Marin, are doar cuvinte de laudă pentru cei care promovează creaţia marilor artişti.

„Sunt mândră de tinerii noștri care știu să păstreze memoria celor care au lăsat acestui pământ o dragoste de neam, o dragoste de țară, de tot ce este frumos și se numește neam. Le mulțumesc lor că poartă memoria Doinei și a marelui compozitor Ion Aldea-Teodorovici. Eu consider că dacă s-a trezit tineretul, atunci și țara va fi mai luminoasă și va fi mai bogată. Viitorul aparține tineretului și dacă ei vor păstra memoria înaintașilor atunci înseamnă că ei nu trăiesc degeaba”, a declarat Eugenia Marin pentru Radio Moldova.

Duetul Ion și Doina Aldea-Teodorovici s-a lansat la o seară de creație a regretatului poet Grigore Vieru. Ei sunt primii care au cântat după 1989 despre limba româna și despre Eminescu. Dispariția tragică a celor doi este o tragedie națională, pentru că, odată cu plecarea lor, am pierdut un simbol al dragostei de neam, de țară și de grai, menționează sursa citată.

Anul acesta, pe 30 octombrie, se împlinesc 24 de ani de la moartea tragică a artiştilor basarabeni. Întrucât această dată coincide cu alegerile prezidenţiale, evenimentele de comemorare s-au desfășurat vineri, 28 octombrie.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.