Protest cu lacrimi la Bălți! Sute de oameni supărați pe Usatîi, din cauza căruia riscă să rămână fără lucru

Protest zgomotos la Bălți! Sute de oameni riscă să rămână fără muncă, în timp ce primarul ales al localității, interlopul Renato Usatîi, nu se prezintă la serviciu cu lunile. Bălțenii revoltați au fost nevoiți astăzi să protesteze pentru a-și apăra drepturile. Situația însă rămâne incertă.

protest-la-balti

Captură video: privesc.eu

Bălțenii care au protestat sunt lucrători la Piața Centrală din localitate. Potrivit protestatarilor, autoritățile locale au decis, într-o ședință secretă, să demoleze mai multe buticuri de la piață, iar în locul lor să construiască o parcare multietajată. Oamenii au venit să-și apere drepturile la Primărie, însă acolo ia-l de unde nu-i pe primarul Usatîi, supranumit în presă și „balabolul politicii moldovenești”.


VIDEO. Protest împotriva primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi


Precizăm că interlopul Usatîi se află de mai mult timp la Moscova, unde se asunde de justiția moldovenească.

„Toți primarii întotdeauna ieșeau la popor și încercau să discute cu oamenii”, a remarcat un protestatar, potrivit HotNews.md.

Cu pancarte în mâni și lacrimi în ochi, protestatarii le-au cerut autorităților locale să se ocupe de treburile orașului.

„Să se gândească nu la proprietari dar la oamenii care lucrează acolo. Sau să aducem copiii aici cine să ni-i hrănească”, a declarat o femeie, mamă solitară.

Totul a început după ce consiliul urbanistic al orașului s-a întrunit la 14 septembrie într-o ședință neanunțată, la care s-a decis să fie demolate buticurile din Piața Centrală, iar în locul lor să fie construite parcări.

„Nu demolează restaurantele voastre din parcuri, dar locurile noastre de muncă”, s-a plâns o femeie în timpul unei întrevederi cu viceprimarul Leonid Babii. Acesta din urmă a menționat că deocamdată este vorba doar de un concept.

Mai mulți participanți la protest au avertizat după ședință că sunt gata să treacă și la măsuri extreme, dacă nu le va fi rezolvată problema. Protestatarii au mai cerut ca Renato Usatîi să-și îndeplinească atribuțiile ce-i revin în calitate de primar al municipiului Bălți.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.