Turcia a transmis SUA noi documente în sprijinul cererii de extrădare a lui Fethullah Gulen

Turcia a transmis Statelor Unite noi documente în sprijinul cererii de extrădare a clericului Fethullah Gulen, a declarat joi presei ministrul turc al Justiției, Bekir Bozdag, potrivit Agerpres.

Fethullah Gulen

Fethullah Gulen. Foto: digi24.ro

Bozdag s-a întâlnit miercuri la Washington cu omoloaga sa americană, Loretta Lynch, transmite Reuters. El a afirmat că discuția a fost „fructuoasă” și că Lynch, nu s-a pronunțat nici favorabil, nici defavorabil extrădării lui Gulen. Ministrul turc a declarat că a înmânat cu această ocazie autorităților americane trei noi dosare cu documente, despre care nu a dat detalii.

Turcia îl acuză pe clericul stabilit din 1999 în statul american Pennsylvania că este conducătorul puciului din iulie. Gulen a negat permanent acuzațiile, iar Departamentul Justiției de la Washington nu a deschis încă nicio procedură de extrădare împotriva sa. Într-un comunicat, departamentul a arătat că „extrădările sunt supuse procedurilor judiciare și ca atare trebuie să satisfacă standardele privind probele din țara căreia i se adresează solicitarea”. Departamentul nu a comentat materialele furnizate de ministrul turc.

În Turcia, 35.000 de persoane au fost arestate și peste 100.000 concediate în urma tentativei nereușite de lovitură de stat, iar Bozdag a declarat joi într-o conferință de presă că epurările „nu s-au încheiat 100%”.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.