Gazetarul Mihai Conțiu presupune că liderii PL și PPEM, Mihai Ghimpu și Iurie Leancă, „vor fi puşi în situaţia paradoxală în care vor fi nevoiţi să fugă în Rusia, unde să ceară azil politic”.

Mihai Contiu

Mihai Conțiu. Foto: allmd.e-4com.info

Într-un editorial pentru „Moldova Suverană”, Conțiu menționează că viitorul președinte „antisistem” al R. Moldova se va simţi dator faţă de cetăţenii R. Moldova să stimuleze instaurarea „dictaturii Legii”.

„Pentru Leancă, va fi mai uşor, iar asta din pricină că îl vor ajuta «serviciile», foştii colegi, dar nici pentru Ghimpu nu va fi dificil, iar asta pentru că nu va fi vorba despre nimic altceva decât despre o reîntoarcere la dragostea dintâi. Şansa lor de salvare este Rusia întrucât această ţară este extrem de generoasă şi îi protejează legal pe transfugii cu ceva pene în frunte. UE, însă, nu este la fel de concesivă, dar nici România, care trebuie să se subordoneze Bruxellesului, motiv pentru care l-ar extrăda pe Ghimpu dacă viitoarele autorităţi îl vor da în urmărire internaţională”, scrie gazetarul Conțiu.


Mihai Conțiu, recunoscut de opinia publică drept un personaj pitoresc la Chișinău, după cum a scris și România Liberă, i-a cerut în 2008 azil politic fostului președinte Vladimir Voronin, pe care l-a adulat deschis mai cu seamă când acesta din urmă a fost la putere. Atunci, Conțiu susținea că a fost timp de opt ani ofițer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) al României. Ca reacție, potrivit sursei citate, biroul de presă al SIE a comunicat că nu dorește să comenteze afirmațiile lui Conțiu, susținând că personajul respectiv nu este credibil. Ulterior, după prăbușirea regimului Voronin, Conțiu ar fi trecut prin câteva „metamorfoze”: după ce l-a „spălat” o vreme pe fostul premier Vlad Filat, acum îl „servește” cu patimă pe socialistul Igor Dodon.

Reclame