Experți: Maia Sandu și Igor Dodon trebuie să-și modifice mesajele electorale

Candidaţii care se vor lupta în turul doi pentru fotoliul de şef al statului, Maia Sandu şi Igor Dodon, trebuie să-şi modifice mesajul electoral. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1.

igor-dodon_maia-sandu

Igor Dodon și Maia Sandu. Colaj: jurnal.md

Anatol Țăranu, directorul Centrului de expertiză şi analiză politică, afirmă că cel mai vizat este Igor Dodon, care şi-a permis declaraţii pe care nu trebuia să le facă în campania electorală. „Dodon are de plătit nişte poliţe pentru o declaraţie. Este vorba despre Crimeea. O astfel de declaraţie nu este demnă de un candidat la preşedinţia unei ţări”, a spus Ţăranu, potrivit IPN.

La rândul său, analistul politic Cornel Ciurea este de părere că şi Maia Sandu are o problemă. „Maia Sandu are o problemă din cauza reformei în educaţie şi anume supravegherea video. Din această cauză mai mult de jumătate din absolvenţi au picat testele. Acum vrea ca aceşti tineri s-o voteze. Igor Dodon a făcut declaraţii care nu sunt demne de un potențial preşedinte de ţară. Din această cauză va avea probleme şi nu va putea să atragă electoratul PDM. Problema comună a celor doi este atragerea voturilor electoratului de centru”, a spus Ciurea, potrivit sursei citate.

Analistul politic Valeriu Ostalep, consideră că ambii candidaţi comit o greşeală când se axează pe mesajul geopolitic. „Timp de 7 ani nu s-a învăţat lecţia. Aceste alegeri au continuat o dilemă creată artificial de guvernare, confruntarea dintre Est şi Vest. Oricât de mult s-ar strădui, Igor Dodon nu poate să ne alipească la Rusia, iar Maia Sandu la Uniunea Europeană”, a opinat Ostalep, citat de IPN.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.