Fostul purtător de cuvânt al lui Timofti: Rusia l-ar putea impune pe Usatîi să-l susțină pe Dodon

Liderul PPPN, Renato Usatâi, ar putea fi impus de Federația Rusă să-l sprijine pe candidatul PSRM, Igor Dodon, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Igor Dodon_Renato Usatii

Igor Dodon și Renato Usatîi. Foto: infobiz.md

De această părere este fostul purtător de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti, comentatorul politic Vlad Țurcanu. În cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, Țurcanu a declarat că acest lucru, dacă se va produce, îi va crea mari dificultăți prezidențiabilei Maia Sandu.

„Renato Usatîi dacă decide să îi acorde lui Igor Dodon voturile pe care le înregistrăm în dreptul lui Dumitru Ciubașenco, și anume 84 de mii de voturi, atunci s-ar putea ca acea carieră a lui Renato Usatîi să apună înainte de a face mare lucru în politica moldovenească. Decizia pe care o va lua Renato Usatîi nu cred că îi va aparține în proporție de sută la sută. Mai are și sponsori, care putem bănui de unde provin, care ar putea să impună această decizie de a-l sprijini pe Igor Dodon. În acest fel, Igor Dodon își rezolvă o problemă importantă, care nu era rezolvată în primul tur și care am văzut că l-a cășunat. Dacă facem un calcul  simplu, cu acele 84 de mii de voturi ale lui Dumitru Ciubașenco, Igor Dodon ar fi devenit președinte din primul tur”, a declarat Vlad Țurcanu, potrivit Radio Chișinău.

Cel mai probabil, crede Țurcanu, Renato Usatîi și Igor Dodon se vor înțelege, pentru că au aceleași viziuni despre modul în care ar trebui să se dezvolte R. Moldova, apropiindu-se de Federația Rusă.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Știrile dimineții: Igor Dodon vrea să fie ca Vladimir Putin - moldNova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.