Premierul Filip cere de urgență soluții pentru majorarea salariilor polițiștilor și vameșilor

Premierul Pavel Filip s-a referit, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, la perchezițiile și reținerile recente de la mai multe posturi vamale, precum la cele efectuate în raport cu poliția. El recunoaște că anume corupția este „cea mai mare constrângere pentru R. Moldova”.

pavel-filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Premierul a subliniat că anume corupția este și cauza de ce banii nu ajung în bugetul statului. „Nu avem bani în buget suficient înseamnă că nu putem plăti suficient și funcționarii publici și angajații din sistemul bugetar”, a menționat Pavel Filip, adăugând că lupta cu corupția este una dintre prioritățile programului de guvernare.

Şeful Executivului a precizat că reforma administrației centrale are scopul de a schimba actuala stare de lucruri, în care mulți dintre funcționării bine pregătiți au fost determinați să plece în sfera privată, ori peste hotare, pentru un salariu mai bun.

„Funcționari publici slabi, înseamnă instituții slabe și o administrare proastă a statului. Este un lanț care trebuie să ne îngrijoreze și un cerc vicios ce trebuie rupt. Administrația statului trebuie să devină mai puternică, cu funcționari bine plătiți, care vor produce și politici mai bune, ce odată implementate vor asigura dezvoltarea economică a statului”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a solicitat Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii Protecției Sociale și Familiei, să analizeze posibilitatea modificării legislației în domeniul salarizării, astfel încât să se realizeze optimizări în instituții, dar și să fie stimulată meritocrația. „Cei care lucrează bine, sunt profesioniști și onești, trebuie să aibă și salarii bune”, a specificat Pavel Filip.

Șeful Cabinetului de miniștri a mai spus că noua legislație trebuie să prevadă o remunerare corespunzătoare a celor care aduc venituri la buget prin eficiența lor şi a cerut Ministerului Afacerilor Interne, celui al Finanţelor şi altor instituţii de profil să facă o analiză amplă a întregului sistem, dar şi să prezinte propuneri privind modul de optimizare a activităţii Serviciului Vamal, Inspectoratului Fiscal și a Poliţiei, pentru a determina mai mult angajații acestor instituții să fie corecți și eficienți în deservirea cetățeanului. „Aceste instituții sunt cele cu care în primul rând se confruntă cetățeanul și prin intermediul cărora este percepția cea mai mare a corupției. De aici ne pornim și apoi ne vom orienta și spre alte domenii”, a conchis Pavel Filip.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.