10 vameși de la punctele de trecere a frontierei de la Leuşeni și Sculeni au primit mandate de arestare

10 din cei 14 vameși de la punctele de trecere a frontierei de la Leuşeni și Sculeni, reținuti la 1 noiembrie de ofițerii CNA într-un dosar de corupție, au primit joi, 3 noiembrie, mandate de arest.

cna

Foto: protv.md

Judecătoria Buicani a decis că șase vameşi vor sta în arest în izolator pentru termene între 25 şi 30 de zile, iar patru vameşi au primit câte 30 de zile de arest la domiciliu, potrivit Radio Chișinău.

Un demers în privința altui vameş va fi examinat mâine. Potrivit unei postări pe Facebook a șefei serviciului de presă al CNA, Angela Cibotaru-Starinschi, toate cele 30 de persoane reţinute au fost puse sub învinuire, dar o parte vor fi cercetate în stare de libertate, pentru că şi-ar fi recunoscut vinovăţia şi ar fi colaborat cu ancheta,

Amintim că 30 de persoane au fost reținute la 1 noiembrie de ofițerii CNA la punctele vamale Leușeni și Sculeni. Printre persoanele reținute erau 14 vameși, trei poliţişti de frontieră, şase operatori economici şi şapte şoferi. În total au fost efectuate 40 de percheziții.

Ofițerii au constatat folosirea frauduloasă a carnetelor interbus de către transportatorii de pasageri în străinătate, cazuri de falsificare a datelor, utilizarea aceluiași carnet de către mai multe autocare, sau mituirea vameșilor.

Colaboratorii Serviciului Vamal ar fi primit  sume de bani cuprinse între 20 şi 650 de euro pentru a nu documenta ilegalităţile cu referire la utilizarea carnetelor interbus.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.