Guvernul a aprobat noi reglementări privind controlul vinietei

Guvernul a aprobat o serie de modificări legislative care stabilesc noi condiții pentru deținătorii de autovehicule înregistrate în străinătate.

Auto_inmatriculari

Foto: antena3.ro

Astfel, persoanele fizice rezidente care au introdus pe teritoriul țării până în data de 1 noiembrie curent autoturisme cu numere de înmatriculare străine au dreptul să le plaseze în regim vamal de import cu achitarea accizului în mărime de 30% din cota accizului stabilită pentru 2016.

Pentru a beneficia de reducere, persoanele trebuie să prezinte certificatul de achitare a vinietei. Autovehiculele respective urmează să fie înregistrate la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor în perioada 1 decembrie – 1 februarie 2017.

Autoturismele înregistrate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender nu cad sub incidența acestei prevederi.

„Prezentul proiect de lege conţine reducerea accizelor, permiterea înregistrării automobilelor cu vârsta mai mare de 10 ani pe o perioadă limitată”, a afirmat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

O altă modificare prevede că persoanele străine, care dețin permis de conducere eliberat  de țara de evidență permanentă a mijloacelor de transport, se pot afla pe teritoriul R. Moldova mai mult de 180 de zile. În acest caz, aceștia vor achita vinieta în mărime de 180 de euro pentru fiecare următoarele 180 de zile de aflare în țara noastră.

Totodată, se interzice circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană, aflate în posesia sau folosința persoanelor fizice care dețin permis de conducere al R. Moldova.

Poliția va fi în drept să aplice șoferilor o amendă de la 25 la 30 de unități convenționale cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

„Conducerea atuvehiculelor cu plăcuţe din stânga Nistrului şi cu permis în Moldova se sancţionează de la 25 la 30 de unităţi convenţionale”, a adăugat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Proiectul de lege are ca scop asigurarea echităţii fiscale între persoanele care deţin autovehicule înmatriculate în R. Moldova şi cele care deţin autovehicule neînmatriculate.

Totodată, modificările vor contribui la creşterea siguranţei în trafic, vor reduce nivelul poluării mediului de către autoturisme, precum şi la sporirea pe termen lung a încasărilor la bugetul de stat.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

4 răspunsuri

 1. Sunt niste legi foarte bune, dar sunt sigur ca in scurt timp propreitarii acestora vor iesi la proteste iarasi iar guvernarea iar din pacate va ceda ca sa le faca pe plac

  Apreciază

 2. Eu cred ca trebuie sa nu se mai permita inregistrarea acestor masini, Sa ramina aici cele care sunt pina vom scapa de ele..

  Apreciază

 3. MA VOI IMPUNETI PE LOKUITORII DIN STINGA NISTRULUI SI AU PERMIS DE KONDUCERE MOLDOVA SA SE DEBARASEZA DE DOKUMENTELE PRIMITE DIN MOLDOVA CE ATI REKUNOSKUT PMR rul B…….

  Apreciază

 4. M…. VOR BANI kit despre lokuitorii kare au permisuri legale nu se gindesk ei demult au rekunoskut PMRul si kolaboreaza ku dinsii da noi poporul suntem gunoi pentru dinsii

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.