DEZVĂLUIRI. Revoluționarul NĂSTASE ar fi fost implicat în schemele unui ATAC RAIDER

Un nou caz de atac raider asupra unor bunuri private sau ale statului, în care ar fi fost implicat liderul Partidului DA, Andrei Năstase, a fost prezentat vineri, 4 noiembrie, într-o conferință de presă. În schema frauduloasă care a ieșit la iveală Năstase ar fi avut un rol important.

Andrei Nastase

Andrei Năstase. Foto: diez.md

Este vorba de un scandal legat de întreprinderea S.A. „Avânt”, situată în apropierea Aeroportului Internațional Chișinău, ale cărei bunuri au fost înstrăinate ilegal de o altă companie, fapt despre care s-a scris și într-o anchetă jurnalistică acum un an.

Activistul civic Fiodor Ghelici a prezentat într-o conferință de presă detalii ale acestei „afaceri”, iar mai mulți pătimiți prezenți la conferință au vorbit despre abuzurile care continuă și în prezent și presiunile enorme la care sunt supuși.

S.A. „Avânt” este o societate pe acțiuni ai căror acționari în cea mai mare parte sunt foști angajați ai întreprinderii – aproape 300 de persoane fizice, majoritatea pensionari. Problemele au apărut în 2010, atunci când din cauza datoriilor s-a decis lichidarea întreprinderii. Însă, o companie care deținea un pachet minoritar de acțiuni – aproximativ 16% cere în instanță să-i fie recunoscut dreptul de proprietate a mai multor bunuri. SA Drum 96 a prezentat în instanță un set de documente, iar Curtea Supremă de Justiție, după ce instanțele ierarhic inferioare i-au respins cererea, îi dă câștig de cauză.

Ulterior, s-a descoperit că actele prezentate de SA Drum 96 au fost  falsificate. Procuratura Generală a deschis un dosar penal, iar, foarte straniu, cel care a falsificat actele a decedat „la timp”, după cum a remarcat Fiodor Ghelici.

Cel mai interesant este că cel care a apărat interesele SA Drum 96 a fost compania de avocatură a lui Andrei Năstase.

Era compania lui Andrei Năstase care să bătea cu pumnul în piept că apără interesele celor săraci, ale pensionarilor. Andrușa, când ai ajutat această companie, care deținea 16%, te-ai gândi la cei 298 de pensionari care au lucrat toată viața pentru o cotă parte în această întreprindere? Te-ai gândit la ei la fel cum de gândești la propria mamă”, a declarat Fiodor Ghelici, potrivit Democracy.md.

Iar acest fapt nu a fost o simplă coincidență. Or, pe acest teren au interesele lor Victor și Viorel Țopa. Acolo, cei doi și-au dus activele companiei Air Moldova International după ce au fost alungați de Vladimir Voronin de la Aeroport. După care, cel mai probabil, au decis să pună mâna pe toată proprietatea.

Ghelici i-a solicitat Procuraturii Anticorupție să investigheze acest caz.

„Toți cei de lângă Andrei Năstase poartă răspunderea morală pentru acest caz. Andrușa, nu ai niciun drept moral să fii nici politician, nici deputat, pentru că nu te deosebești prin nimic de Filat, de Maia Sandu și de alții”, a conchis Ghelici.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.