Pavel Filip: Potenţialul de cooperare între R. Moldova și India încă nu este valorificat pe deplin

Relaţiile dintre bilaterale și multilaterale dintre R. Moldova și India şi perspectivele de dezvoltare a cooperării moldo-indiene au fost discutate la o întrevedere de joi, 3 noiembrie, a premierului Pavel Filip cu ministrul Statisticii şi Implementării Programelor din, D.V. Sadananda Gowda.

pavel-filip_d-v-sadananda-gowda

Pavel Filip și D.V. Sadananda Gowda. Foto: gov.md

În context, Pavel Filip s-a referit la importanţa relaţiilor de bună prietenie dintre R. Moldova şi India.

„Împărtăşim aceleaşi valori universale. Există mult potenţial de cooperare între ţările noastre care, în opinia mea, încă nu este valorificat pe deplin şi în Programul de activitate al Guvernului R. Moldova relaţiile cu India reprezintă o prioritate a politicii externe”, a spus premierul.

Șeful Cabinetului de miniștri a exprimat deplina deschidere din partea Guvernului R. Moldova pentru identificarea oportunităţilor de impulsionare a schimburilor comerciale între ambele state, în particular sporirea exportului de produse moldoveneşti pe piaţa indiană şi atragerea investiţiilor indiene în ţara noastră. În context, s-a discutat despre posibilitatea creării comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică şi intensificarea contactelor comerciale reciproc avantajoase.

moldova-india

Foto: gov.md

La rândul său, ministrul D.V. Sadananda Gowda a menţionat că Guvernul Indiei îşi doreşte o avansare calitativă a relaţiei bilaterale cu R. Moldova şi apreciază colaborarea fructuoasă a celor două state în cadrul organizaţiilor internaţionale.

În cadrul dialogului, părţile au discutat despre posibilităţile de lansare a unor noi parteneriate în domenii precum industria textilă şi cea alimentară, medicina şi farmaceutica, tehnologiile informaţionale şi producerea energiei regenerabile.

Ministrul Statisticii şi Implementării Programelor din India, D.V. Sadananda Gowda, se află într-o vizită de trei zile în R. Moldova, având în programul său întrevederi cu oficiali de rang înalt, dar şi vizite la unele instituţii de învăţământ din R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

7 răspunsuri

 1. Mi as dori mult sa conlucram in domeniu farmaceutic cu Indienii ar fi o soluti e ft buna pentru Moldova.

  Apreciază

  • Dupa ce Filip a constins institutiile pentru a micsora preturile la peste 180 de medicamente, cred ca indienii vor colabora, mai ales ca europenii si americanii sustinn guvernarea actuala.

   Apreciază

 2. Se fac o multime de lucruri, se realizeaza colaborari despre care nici nu ne-am fi gindit. Intrebarea este cu ce se ocupau guvernele anterioare si de ce nu au facut aceste lucruri mai devreme pentru a dezvolta aceasta tara?

  Apreciază

 3. E bine ca cei de la Guvernare isi indreapta privirele nu doar spre tarile europene dar si cele din asia, iar India poate fi un partener bun de dezvoltare, mai ales in asa domenii ca acestea.

  Apreciază

 4. In India este foarte dezvoltata farmaceutica. Si sunt foarte multe preparate alternative celor din UE si SUA la un pret mult mai scazut, dar cu aceeasi calitate. Deci, cel putin din imbunatatirea relatiilor RM cu India, o scadere a preturilor la medicamente in farmaciile noastre!

  Apreciază

 5. Si cu India relatii? Nu as fi crezut niciodata, dar se vde ca totusi e posibil si de ce nu? Moldovei ii doar benefic sa aiba cit mai multi parteneri.

  Apreciază

Trackback-uri

 1. Oameni de afaceri indieni vin în R. Moldova la Forumul de afaceri în domeniul farmaceutic – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.