Oameni de afaceri indieni vin în R. Moldova la Forumul de afaceri în domeniul farmaceutic

Peste 50 de oameni de afaceri din India au confirmat participarea la Forumul de afaceri în domeniul farmaceutic care va avea loc la Chişinău la sfârşitul lunii noiembrie.

pastile_medicamente_farmacie

Foto: incomemagazine.ro

Despre aceasta a comunicat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, după întrevederea cu ministrul statisticii şi implementării programelor al Republicii India, Sadananda Gowda, transmite IPN.


Pavel Filip: Potenţialul de cooperare între R. Moldova și India încă nu este valorificat pe deplin


Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, Sadananda Gowda a menţionat că autorităţile de la New Delhi sunt interesate în dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu R. Moldova pe toate dimensiunile, în special industria textilă şi cea alimentară, medicina şi farmaceutica, tehnologiile informaţionale, producerea energiei regenerabile etc.

Oficialul indian a lansat invitaţia de participare la Business-Forumul „India-Europa”, care va avea loc în luna decembrie la New Dehli.

Valeriu Triboi şi Sadananda Gowda au discutat despre posibilitatea creării comisiei mixte pentru cooperare comercial-economică, care va permite intensificarea contactelor comerciale reciproc avantajoase.

În R. Moldova sunt deschise 36 de întreprinderi moldo-indiene, cu capital investit de circa 4 milioane de lei. Volumul comerţului exterior al R. Moldova cu India în ianuarie-august 2016 a fost de peste 17 milioane de dolari.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.