A început repartizarea buletinelor de vot în străinătate

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început repartizarea buletinelor de vot la secţiile de peste hotarele ţării. După ce au fost transportate în maximă securitate la sediul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), buletinele vor ajunge în următoarele zile în mai multe ţări, conform unui grafic stabilit de CEC.

CEC

Foto: moldpres.md

„Sunt păstrate într-un loc special amenajat în condiţii de maximă securitate. Buletinele au fost distribuite în containere speciale, valize diplomatice care vor fi transportate în secţiile de votare din afara ţării”, a declarat Sergiu Odainic, şef-adjunct al Direcţiei Generale Afaceri Consulare din cadrul MAEIE, potrivit trm.md.

În secţiile din afara ţării vor ajunge peste 280 de mii de buletine de vot, cu 10500 mai multe decât în primul tur de scrutin.

„A fost majorat numărul de buletine de vot la zece secţii de votare, acolo unde era tirajul de două mii de buletine, a fost majorat până la limita maximă admisibilă – până la trei mii”, a spus Alexandru Berlinschi, şef adjunct al Direcţiei Generale Management din cadrul CEC, potrivit sursei citate.

În cel de-al doilea tur de scrutin, buletinul de vot va fi de trei ori mai scurt. Acesta are o lungime de zece centimetri şi lăţimea de 12 centimetri. Astfel, preţul tipăririi buletinelor este de două ori mai mic decât în primul tur.

Pentru tipărirea celor peste 3 milioane 140 de mii de buletine, CEC va cheltui 453 de mii de lei.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.