„Cum s-a simțit Maia Sandu în avionul privat achitat din banii BEM?” Cinci întrebări pentru prezidențiabilă

Eugen Luchianiuc readuce în atenția publicului „zborul misterios” al Maiei Sandu din 10-12 decembrie 2012 în capitala Qataruluia, Doha, unde, împreună cu o delegație guvernamentală, a ajuns cu un avion charter achitat din bani dubioși. Acel zbor ar fi costat 60 de mii de euro.

avion_sandu

Colaj: luchianiuc.com/blog

Luchianiuc insistă pe ideea că, de fapt, Maia Sandu, care a declarat că acel zbor a fost achitat din banii statului, știa că avionul nu a fost achitat din banii statului.

În acest sens, bloggerul face trimitere la hotărârea de guvern cu privire la deplasarea din Doha, unde se menționează: „Cheltuielile de transport pentru membrii delegaţiei marcaţi cu asterisc, precum şi de cazare şi diurnă pentru toţi membrii delegaţiei vor fi suportate de instituţiile delegatare”. Luchianiuc observă că cei marcați cu asterisc sunt doar Corneliu Bobeică și Tudor Ulianovschi. Respectiv doar pentru ei s-a achitat drumul. Pentru restul s-a achitat, din fonduri de stat, doar cazarea și diurna.


DEZVĂLUIRE BOMBĂ! Maia Sandu a zburat cu Filat la Doha cu avion charter achitat din banii BEM! Zborul a costat 60 de mii de euro


În acest context, bloggerul Eugen Luchianiuc a formulat câteva întrebări pe care i le adresează prezidențiabilei Maia Sandu. Iată-le:

 1. Cum s-a simțit Maia Sandu în avionul privat achitat de către Shor (cel mai probabil)? El a povestit despre aceste zboruri private achitate din banii BEM chiar în autodenunțul său de anul trecut.
 2. Nu consideră că a încălcat legea și a primit un folos necuvenit sau cum se mai descrie asta în Codul Penal sau care cod mai este acolo? Asta în condițiile în care ea, în calitate de ministru al Republicii Moldova, a zburat cu un avion achitat de către privați?
 3. De ce Maia Sandu nu a ieșit în conferință de presă sau măcar cu un status pe Facebook despre faptul că a zburat cu o cursă charter și cu un bizjet de lux în Doha, iar mai apoi de acolo spre Bruxelles și Chișinău? Nu cred că ea nu își dădea atunci seama de costurile de zbor pentru un avion privat. Iar dacă credea că e din banii statului nu crede că ar fi fost corect să fi venit înapoi în Chișinău și nu cu escală de o noapte la Bruxelles?
 4. Cine a achitat hotelul din Bruxelles și cum rămâne cu ziua de 13 decembrie 2012, care era joi și în care doamna ministru era la lucru?
 5. De ce, atunci când Rise.md a publicat cu lux de amănunte istoriile legate de zborurile lui Dodon cu avioanele lui Plahotniuc și cu alte bizjet-uri nu a ieșit să anunțe că în timp ce era ea în Guvern, Filat & Co au achitat din banii statului peste 600 de mii de lei companiei Nobil Air pentru zborurile private. Dacă se face cumva că nu știe, lasă să întrebe în echipă. Acolo sunt mulți oameni care știu.

Special pentru Rise.md, Luchianiuc prezintă detalii despre delegația spre Doha:

lista_delegatie

Referindu-se la triunghiu Chișinău-Doha-Bruxelles-Chișinău, Luchianiuc mai scrie că, în lista de mai sus, sunt oameni care știu că toate acele curse, per total, au costat minim 70 de mii de euro.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

3 răspunsuri

 1. dap n-o stiu mititica… ea credea ca atunci Moldova devenea mult mai bogata, cu ochelari roz pe ochi, inchidea scoli, se fura din banca ea tacea, ca i-a spus Filea ca asa trebe si totul o sa fie bine. Dar n-a fost…

  Apreciază

 2. Se pare ca totusi Maia a calatorit din banii de la BEM si aici deja nu-i nici un voluntar, donatori sau alte prostii pe care le promoveaza Maia. Daca Filat a furat miliarde, pai de ce Maia sa nu profite de acesti bani.

  Apreciază

Trackback-uri

 1. AUDIO. Partidul Maiei Sandu se înfruptă cu bani de la Shor – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.