Lui Mihai Ghimpu i se sugerează să-și dea DEMISIA de onoare de la cârma PL. „E o adevărată rușine”

Într-un editorial despre cele două lumi paralele din R. Moldova, cea proeuropeană și cea prorusă, Silviu Tănase scrie că foștii prezidențiabili Mihai Ghimpu și Ana Guțu, care care și-au asumat dezideratul unirii în campania electorală, au acumulat un scor rușinos.

mihai-ghimpu_must-3

Mihai Ghimpu. Foto: fb.com/MihaiGhimpu

„Dacă Ana Guțu poate să-și scuze performanța prin lipsa resurselor, atunci Mihai Ghimpu, care s-a văzut că a avut o campanie costisitoare și a putut beneficia de resursele administrative, nu prea are altă cale decât să accepte că nu are susținerea unioniștilor care ar fi în jur de 30 la sută din populație. Mai mult decât atât, în loc să-și toarne cenușă în cap, să înceapă un proces de evaluare internă, să caute soluții pentru a nu ajunge în 2018 fără niciun partid cu viziuni prounioniste în Parlament, membrii liberali continuă să aibă impresia că există un alt vinovat decât chiar ei”, scrie Silviu Tănase.

„Să-ți faci campanie pentru Unirea cu România, iar în timp ce la București numărul de votanți pentru Dodon să fie mai mare decât pentru Ghimpu e o adevărată rușine care nu se poate curăța decât printr-un singur act curajos, demn și onorabil – DEMISIA din funcția de conducere a Partidului”, consideră editorialistul.

Amintim că, în primul tur al prezidențialelor socialistul, unionistul Mihai Ghimpu a acumulat un scor electoral de 1,8%, iar ele mai puţine voturi, 0,17% din sufragii, le-a adunat candidata Partidului Dreapta, unionista Ana Guţu.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale va avea loc duminică, 13 noiembrie. În bătălia pentru scaunul prezidențial se vor confrunta liderul PSRM, prorusul Igor Dodon, și lidera PAS, proeuropeana Maia Sandu.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Internautul Mihai Ghimpu, ursulețul și inimioara – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.