VIDEO. Omorul care i se incriminează Anei Ursachi a fost reconstituit de activiști la protest în fața Uniunii Avocaților

Mai mulți activiști civici au protestat în fața Procuraturii Generale, Ministerului Justiției și Uniunii Avocaților. Ei au cerut tragerea la răspundere a avocatei Ana Ursachi, suspectată de implicarea într-un omor al unor persoane pe care le-a deposedat de apartamente.

omor

Captură video: youtube.com / Today Moldova

Protestatarii au cerut să se facă dreptate în cazul avocatei Ursachi. Ei au scandat lozinci: „Ana Ursachi, la pușcărie”, „Vrem dreptate”, „Legea – în capul mesei”.

Cetățenii au înscenat și omorul la care, în 1997, ar fi participat și Ana Ursachi împreună cu soțul său.

Ursachi, supranumită „avocata diavolului”, este acuzată că a ucis o profesoară de limba rusă, pentru a o deposeda apartament. Acum 19 ani, Ana Ursachi împreună cu alți complici, identificau oameni singuri, pe care îi omorau, iar ulterior le luau apartamente. Presa a scris că Ursachi a reușit să scape de pedeapsă datorită tatălui său, influent la acea vreme.

Recent, la numai câteva zile de la apariția filmului „Avocata Diavolului” publicat de portalul Today.md și de la anunțul procuroraturii de reluare a dosarului de omor din 1997, avocata Ursachi a părăsit de urgență țara și refuză să se prezinte la procuratură, chiar dacă a fost citată legal de câteva ori. Procurorii au anunțat că dacă aceasta nu se prezintă, vor cere eliberarea unui mandat de arest internațional pe numele acesteia.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.