Fermieri de pe ambele maluri ale Nistrului își promovează produsele la Minsk, în cadrul unei expoziții internaționale

Agricultorii de pe ambele maluri ale râului Nistru își promovează produsele la un stand comun în cadrul Expoziției Internaționale „PRODEXPO-2016”, care se desfășoară în perioada 8–11 noiembrie curent la Minsk, Belarus.

fermieri_minsk

Foto: moldpres.md

Potrivit Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, citată de Moldpres, la expoziție participă șapte companii membre ale asociației „Moldova Fruct” din dreapta Nistrului şi „Днестровский Фрукт”, din stânga Nistrului.

Reprezentantul asociației „Moldova Fruct”, Oleg Alexandrov, a menționat că „speră la mai multe oferte de colaborare pentru a putea vinde produsele pe piața din Belarus, deoarece este nevoie de parteneri și piețe noi de desfacere”.

La rândul său, angajata unei companii din stânga Nistrului, Aurelia Prisacari, a afirmat că la această expoziție își promovează produsele și intenționează să încheie acorduri de livrare cu potențialii cumpărători din Belarus. „Aș dori să preiau experiența producătorilor de peste hotare, în special tehnologia lor de păstrare a fructelor în stare proaspătă”, a precizat Prisacari.

Agricultorii de pe ambele maluri ale râului Nistru fac schimb de experiență și își promovează produsele pe piețele externe, în cadrul platformei comune de cooperare „Fructe de pe malurile Nistrului”. Platforma a fost creată de cele două asociații, pentru a contribui la sporirea colaborării între mediul de afaceri de pe cele două maluri.

Participarea comună la expoziție are loc în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Acesta prevede implicarea reprezentanților mediului de afaceri, autorităților locale și societății civile în proiecte comune de dezvoltare a businessului și îmbunătățirea infrastructurii sociale. Programul a fost lansat în anul 2009.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.