Igor Dodon și Maia Sandu s-au scărmănat încă o dată

Candidatul la funcţia de preşedinte al R. Moldova din partea PSRM, Igor Dodon şi candidata PAS la prezidenţiale, Maia Sandu, s-au întâlnit luni seară, la Moldova 1, în cadrul unei noi confruntări electorale. Cei doi nu au renunţat, nici de această dată, la acuzaţii reciproce.

igor-dodon_maia-sandu

Igor Dodon și Maia Sandu. Colaj: jurnal.md

Igor Dodon și Maia Sandu şi-au prezentat principalele teze din viitorul lor program de guvernare, în special în ceea ce ţine de domeniul economic, notează trm.md.

Întrebați de ce, în opinia lor, R. Moldova continuă să fie una dintre cele mai sărace țări din Europa și cum vor lupta cu această problemă, candidatul PSRM la funcția de președinte, Igor Dodon, a dat vina pe partidele care s-au aflat la guvernare în ultimii șapte ani. „Oponenta mea politică a fost parte a ultimelor trei Guverne”, a declarat Dodon.

De cealaltă parte, candidata PAS, Maia Sandu, a spus că problema sărăciei se trage încă din perioada când Igor Dodon deținea funcția de ministru al Economiei.

Nu a rămas neatins nici subiectul ce ține de furtul din sistemul bancar. În timp ce Maia Sandu a declarat că dacă va fi aleasă președinte va apela la toate organizațiile internaționale pentru a face lumină în acest caz, Igor Dodon a afirmat că „miliardul a fost furat pe parcursul perioadei când Maia Sandu a fost ministră și a fost furat inclusiv de Vlad Filat”.

„Filat stă la pușcărie, problema e că nu stă la pușcărie Shor, Plahotniuc, Igor Dodon și alții”, a spus în replică Maia Sandu.

În cadrul aceleiași dezbateri, concurenții au fost rugați să menționeze cum au contribuit la crearea locurilor de muncă și îmbunătățirea mediului de afaceri în timpul în care s-au aflat la guvernare. „În calitate de ministru al Educației preocuparea mea majoră a fost ca tinerii să învețe lucruri care să-i ajute atunci când vor veni în piața muncii, ca să poată să se angajeze mai bine. Calitatea și relevanța educației este cea mai importantă contribuție pentru crearea locurilor de muncă”, a declarat candidata PAS.

Pe de altă parte, Igor Dodon a ținut să menționeze că este împotriva anumitor reforme inițiate de Maia Sandu în timp ce se afla la conducerea Ministerului Educației, precizând că el este împotriva examenului de bacalaureat și că acesta trebuie să fie opțional.

Totodată, el a menționat că, dacă va fi ales șef al statului, prima s-a vizită în calitate de președinte va fi în Federația Rusă.

De asemenea, Dodon a afirmat că semnarea Acordului de Asociere cu UE nu a adus beneficii majore R. Moldova. „Doi ani în urmă, când a fost semnat Acordul de Asociere, trebuia să fie referendum ca oamenii să decidă. În această perioadă s-a furat miliardul și exporturile au scăzut. Am pierdut exporturile spre Federația Rusă. Noi nu am exportat suplimentar pe piața UE”, a menționat Dodon.

Pe de altă parte, Maia Sandu a precizat că odată cu semnarea Acordului de Asociere cu UE „statisticile arată că exporturile s-au dublat, constituind 64%. Acordul de Asociere nu a dus la scăderea exporturilor. Putem să îmbunătățim acest acord, să obținem cote mai mari de export . Trebuie să îmbunătățim calitatea produselor noastre, dar pentru asta trebuie să facem reforme să scăpăm de monopol să avem o economie deschisă”, a conchis Maia Sandu.

Totodată, ambii candidați la funcția de președinte al R. Moldova au afirmat că au în programele lor lucruri clare ce ar asigura securitatea economică a cetățenilor.

De ce nu ar trebui votată Maia Sandu?
Igor Dodon: Înțelegeți foarte bine cine și ce reprezintă, eu sunt un statilist, o persoană care are familie, care vrea să muncească aici, în R. Moldova și să-și crească copiii în R. Moldova. Oponentul meu face parte din guvernarea coruptă din ultimii șapte ani, pentră că a fost alături de cei care v-au furat pensiile, salariile, miliardul din sectorul bancar, pentru că a votat pentru furtul miliardului și concesionarea Aeroportului Internațional.

De ce nu trebuie votat Igor Dodon?
Maia Sandu: Igor Dodon a fost ministru al Economiei și ne-a demonstrat ce fel de economie poate construi. Eu am fost ministru al Educației și ați văzut ce lucruri s-au făcut și puteți singuri să judecați dacă au fost bune sau rele. Ați văzut cum am luptat cu corupția, nu știu dacă s-a văzut cum luptă Igor Dodon cu corupția, eu nu am văzut acest lucru. Eu am fost împotriva sistemului și când am fost la guvernare, el a fost cu sistemul și când a fost la guvernare și când a fost în opoziție.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. Da ei știu să se scarmene și să repete una și aceiași, le vom ști pe de rost în curînd de la dezbaterele acestea ale lor de prost gust!

    Apreciază

  2. Chiar de nu-l agreez pe Dodon prea tare, totusi in dezbaterile ce le-am urmarit pina acum, el a avut un comportament mult mai adecvat si mai cumpatat. Pe cind Maia de fiecare data parca era o salbatica, ba ride isteric ba sare cu vorba pe dinainte si nu da pace oponentului sa-si exprime gindul la bun sfirsit. Obraznicia asta a ei m-a convins o data in plus ca nu merita a fi votata.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.