Modalităţile de votare pentru al doilea tur al prezidențialelor, precizate de CEC

Declaraţiile privind locul nou de şedere depuse la organul administraţiei publice locale sunt valabile şi pentru turul al doilea de scrutin al alegerilor preşedintelui din 13 noiembrie 2016.

CEC

Foto: moldpres.md

Astfel, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot.

Potrivit unui comunicat al CEC, citat de IPN, acesta se eliberează pe baza actului de identitate care atestă domiciliul alegătorului în raza secţiei de votare respective. Certificatul pentru drept de vot permite alegătorilor să voteze în orice altă secţie de votare de pe teritoriul ţării, decât cea la care sunt arondaţi.

Totodată, cererile privind votarea cu urna de vot mobilă pot fi făcute în scris până la ora 18.00 a zilei precedente votării, adică până pe 12 noiembrie. În ziua votării, cererile pot fi depuse în scris până la ora 15.00, dacă se prezintă şi un certificat medical. Doar persoanele cu dizabilităţi de vedere pot înainta cereri privind votarea la locul aflării inclusiv în formă verbală. Acestea votează conform listei de alegători pentru votarea la locul aflării, întocmită de biroul electoral al secţiei de votare în baza cererilor depuse. Cererile de votare la locul aflării pentru turul întâi nu sunt valabile şi pentru turul al doilea de scrutin.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.