Pas cu pas, socialiștii o lasă pe Maia Sandu fără nimb!

Un grup de socialiști în frunte cu Ion Ceban au prezentat marți mai multe un „top al manipulărilor” la care se dedă prezidențiabila Maia Sandu și adepții ei înainte de cel de-al doilea tur de scrutin. Ei susțin că au prezentat probe care arată că prezidențiabila Maia Sandu minte.

socialisti_ceban

Captură video: privesc.eu

„În această campanie, cu regret, vedem că exist mult prea multă manipulare și murdărie. Am făcut în repetate rânduri chemare către tabăra adversă și susținătorii noștri să fim mai toleranți deoarece campania se sfârșește și trebuie să avem loc cel puțin de bună ziua”, a declarat fruntașul socialist Ion Ceban într-o conferință de presă cu genericul „Top 10 manipulări ale Maiei Sandu și a adepților ei”.

Partizanii prezidențiabilului Igor Dodon au constatat că Maia Sandu utilizează aceleași resurse și tehnici de manipulare pe care le avea anterior PLDM. Politics of Moldova le-a enumerat. Iată-le:

1 – Prima manipulare la care s-au referit reprezentanții PSRM este retragerea cetățeniei românești pentru oamenii simpli, fapt invocat de Goebbels TV (așa este numit Jurnal TV de PSRM). Potrivit lui Ceban, astfel, în mod vădit și intenționat, încearcă să propage ura interetnică și să dezbine societatea. În programul lui Igor Dodon exist un punct interzicerea cetățeniei duble (nu vizează doar cea românească) pentru persoanele cu funcție de răspundere. Ceban a menționat că exact asemenea prevederi sunt prevăzute și în Constituția României. „Președintele nu are prerogativa să retragă cetățenia. El poate să numească o persoană care are alte cetățenie în funcții de răspundere”, a precizat Ion Ceban.

2 – Închiderea frontierelor  – încă o manipulare vehiculată de mass-media ”Goebbels TV”. ”Nimeni nu are de gând și nici nu va închide nici un fel de frontieră. Relațiile diplomatice dintre state sunt reglementate în baza unor convenții internaționale. Activiștii în teritoriu ai PLDM să mai închidă gura și să nu lanseze isterii de tot felul. Pentru că urmează să-și asume consecințele”, a declarat poiticianul.

3 – O altă manipulare este că Igor Dodon va abroga Acordul de Asociere cu UE. „Nu este prerogativa președintelui să anuleze Acordul de Asociere. Acest lucru îl poate face doar Parlamentul, exact așa cum a aprobat și a ratificat acest Acord”, a menționat reprezentantul PSRM.

4 – Anularea regimului de vize. În Italia se prezintă materiale electorale cu caracter manipulator  la adresa lui Igor Dodon, printre care că va introduce vizele pentru călătoriile în Europa, interzicerea coletelor, oprirea investițiilor europene, interzicerea automobilelor din Europa. „Aceasta este vădit PLDM din 2009.  Relațiile cu UE vor fi normale, la fel ca cele cu România”, a dat asigurări Ion Ceban.

5 – Anularea dreptului la muncă „Dreptul la muncă în statele UE este reglementat în statele comunitare. Dreptul la muncă al cetățenilor noștri nu a apărut în baza acordului de asociere”, a menționat socialistul. Din contra, Dodon luptă pentru a ridica problemele cetățenilor moldoveni aflați la muncă în Federația Rusă.

6 – Înrăutățirea relațiilor cu Ucraina. Dodon a fost copreședinte al comisiei mixte interguvernamentale și cu Ucraina și România. „Vom avea relații bune în acest sens. Nu trebuie isterizat. Informația asta se distribuie la Nordul Moldovei iarăși de stejar (PLDM – n.r.)”, a mai declarat Ion Ceban.

7 – Cheltuieli ascunse. În același timp, PSRM o acuză pe Maia Sandu că manipulează și Comisia Electorală Centrală. Potrivit lui Bogdan Țârdea, sumele cheltuite de Maia Sandu sunt de zeci dacă nu de sute de ori mai mari decât cele afișate public iar instituțiile publice nu se sesizează. A tipărit 200 de mii de pliante care nu au fost achitate din fondul electoral utilizând astfel fonduri nedeclarate. Majoritatea cheltuielilor pentru deplasări nu sunt reflectate în rapoartele prezentate la CEC. Doar la Jurnal TV i s-a făcut publicitate de 3,6 milioane de euro, sumă de vreo 200 de ori mai mare decât cea prezentată de Maia Sandu, potrivit lui Țârdea.

8 – Susținerea mass-media. În același timp, socialiștii au demonstrat că în pofida „văicărelilor” Maiei Sandu, ea beneficiază de sprijinul practic deschis a majorității mass-media din Republica Moldova – ziare, portaluri on-line și cel puțin opt televiziuni, inclusiv cele care aparțin lui Vad Plahotiuc.

9 – Ura interetnică. Susținătorii Maiei Sandu promovează ura interetnică, ceea ce este o încălcare gravă a legislației. „Ce faceți voi pe rețele de socializare astea sunt alegeri, sau la ce ajungem? Totul este documentat. Dacă voi vă doriți o ciocnire între oameni, noi nu ne dorim acest lucru. Nu vă dedați la provocări și nu stârniți provocări și isterii”, a îndemnat Ion Ceban.

10 – Interzicerea coletelor și automobilelor din UE. Socialiștii au calificat aceste „sperietori” drept o prostie în stilul PLDM

„Opriți-vă! Este mult prea depășită limita bunului-simț în această campanie”, a conchis Ceban.

Menționăm că, acum o zi, PSRM a prezentat și „Top 10 minciuni ale Maiei Sandu”, pornind de la statutul ei de membru al PLDM și până la călătoriile împreună cu fostul ei șef, Vlad Filat, cu avioane plătite de Ilan Shor, participarea la înstrăinarea Aeroportului Internațional Chișinău și „jaful secolului”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.