Sandu și Dodon, în vizorul lui Voronin. Prezidențiabila PAS, de la „găină” și „victimă a gripei aviare” la „robot mecanic”. Dodon, «наш сукин сын»

Fostul președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, continuă să o critice pe Maia Sandu. După ce acum două săptămâni a făcut-o „găină” și victimă a „gripei aviare” și a strâmbat din nas pentru atitudinea președintei PAS referitor la minoritățile sexuale, aseară în cadrul unei emisiuni televizate Voronin a spus că Maia Sandu este un „robot mecanic”, iar în spatele ei ar sta tot aceleași figuri care au promovat președinți și miniștri în guvernările anterioare.

Vladimir Voronin

Vladimir Voronin. Foto: Dan Guțu / ipn.md

„Ce stă în spatele Maiei Sandu? Nu stă nimic serios în spatele Maiei Sandu. Că cineva încearcă să o împingă la putere nu e mare treabă, în ultimii ani tot așa i-au împins la putere pe miniștri, președinți etc. Ea este un robot, nu a înțeles ce fel de reforme trebuie realizate. Ea nu a lucrat în nicio școală, dar a vrut să facă reforma în școli. Este un robot mecanic, care îndeplinește comenzile care i le dau. Ea este o neprofesionistă”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Честно Говоря” de la Realitatea.md de luni seara, potrivit Politics of Moldova.

Cât despre Igor Dodon, deși acum două săptămâni Vladimir Vorornin spunea că dacă socialistul va ajunge șef de stat, va aduce mai multe pagube decât actualul președinte, Nicolae Timofti, aseară Voronin a fost mai puțin critic, motivând că Dodon a lucrat cu comuniștii în aceeași echipă și chiar dacă Dodon este „fiu de cățea”, totuși „este al nostru «fiu de cățea»” («он сукин сын, но он наш сукин сын»), a spus Voronin.

Fostul președinte a lăudat cu jumătate de gură experiența și abilitățile profesionale ale lui Dodon, însă nu și-a exprimat susținerea pentru candidatul socialiștilor.

Amintim că Dodon a părăsit cu scandal PCRM și a fost criticat mereu pentru acest fapt de către Vladimir Voronin, chiar dacă fostul președinte a spus recent că PCRM nu mai este supărat pe Dodon. În același timp, retorica critică a lui Vladimir Voronin față de Maia Sandu ar putea fi motivată de „tradiționalismul” liderului comunist, care s-a arătat mereu împotriva minorităților sexuale.

Reamintim că, acum două săptămâni, Voronin a fost mai rezervat în a comenta candidatura Maiei Sandu din motive că aceasta susține minoritățile sexuale. „Pentru mine este suficient că ea va vota și îi va susține toți aceștia care reprezintă minoritățile sexuale. Pentru mine este clar cine este Maia Sandu”, declara atunci Voronin.

Anterior, fiind întrebată despre atitudinea sa față de minoritățile sexuale și organizarea paradelor gay, Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni online că unul dintre obiectivele sale este integrarea membrilor comunității lesbienilor, gay-ilor, bisexualilor și transsexualilor (LGBT) în societate. Maia Sandu le-a declarat jurnaliștilor că își dorește să sporească nivelul de toleranță în societate, iar pentru aceasta va munci mai mult în educație.

La scurt timp după aceasta, unul din cei mai importanți membri au comunității LGBT, Angelica Frolov, a îndemnat comunitatea din care face parte să o voteze pe Maia Sandu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.