Acuzații grave la adresa Maiei Sandu. Ce a încălcat prezidențiabila

Finanțarea ilicită a campaniei electorale a Maiei Sandu au fost subiectul unor discuții aprinse între politicieni și comentatori politici la o emisiune televizată de dezbateri.

Maia Sandu

Maia Sandu. Captură video: privesc.eu

Dialogul s-a axat pe tranzacțiile pe conturile PAS a aproximativ 300 de mii de lei, dar și pe înregistrarea audio publicată de un blogger, în care Igor Grosu, secretarul și trezorierul PAS, vorbea cu o altă persoană despre posibilitățile de a cheltui bani în campanie fără a prezenta rapoartele la Comisia Electorală Centrală.

„Ceea ce este foarte grav, este modalitatea de a omite declarațiile financiare pentru Maia Sandu. Asta deranjează în această discuție. Cine este într-un capăt al firului și cine în altul, este altă discuție, trebuie să se ocupe Procuratura Generală și CNA. Dar cum evită să fie încasații banii pentru Maia Sandu pentru că sunt controlați zilnic de CEC asta este grav de tot. Iată aici este cea mai mare problemă”, a comentat unul din liderii socialiștilor, Ion Ceban, potrivit HotNews.md.

Ceban a solicitat ca pe post să fie pusă înregistrarea. „Pentru un candidat integru cum se pretinde Maia Sandu, deși noi am demonstrat că nu poate fi un candidat integru, urma să prezentați acea înregistrare. Pentru că mie mi se pare foarte grav”. Dar moderatoarea a refuzat să publice înregistrarea.

În același timp, și analistul politic Cornel Ciurea a exprimat dubii vizavi de corectitudinea finanțării campaniei Maiei Sandu.

„Situația nu este clară și trebuie clarificată. Lucrul care deranjează este că persoana despre care se spune că e Igor Grosu spune ca banii să nu fie transferați pe contul candidatei dar al partidului. Cei de la PAS să explice ce s-a întâmplat”.

În plus, Ciurea a remarcat că deși PAS a ieșit într-o conferință de presă pentru a vorbi de acel transfer, nu a făcut-o imediat. „Alt lucru îngrijorător este momentul în care au decis să întoarcă banii. Dacă banii au ajuns pe cont, iar abia astăzi au luat decizia să-i întoarcă, atunci nu este OK”, a declarat expertul.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.