INVESTIGAȚIE. Detalii noi despre implicarea avocatei Ana Ursachi în schema omorurilor pentru apartamente

O nouă investigație scoate la lumină mai multe detalii importante despre faptele criminale care i se incriminează avocatei Ana Ursachi, despre trecutul întunecat al căreia s-a aflat în special după apariția documentarului „Avocata Diavolului”.

Comisarul_Gabriel Calin

Foto: moldova24.info

Într-o ediție specială a „Comisarului”, jurnaliștii de investigație spun că au revit cu anumite detalii care pot alunga toate dubiile vizavi de implicarea Anei Ursachi în activitățile criminale. Mai mult, „Comisarul” a avansat în anchetă și deține noi probe despre activitatea grupării criminale care a omorât oameni pentru metri pătrați.

Îndată după ce filmul a fost făcut public, Ana Ursachi a încercat să dezmintă informațiile declarând că totul e o făcătură menită să o discrediteze politic. Ce au crimele cu politicul? Într-o țară normală – nimic. La noi însă criminalii încearcă să se ascundă în politic. Avem destul exemple, dar nu asta este tema emisiunii, ci implicarea Anei Ursachi în activitatea grupării criminale organizate, specializate pe deposedarea oamenilor de apartamente – un business foarte profitabil, dar sângeros.

După ce echipa Today a lansat filmul „Avocata Diavolului”,  Ana Ursachi a încercat să dezmintă informațiile. Potrivit acesteia, dosarul în care a fost scoasă basma curată de către taică-său este unul absolut ilegal, iar soțul său, Ruslan Moiseev, a fost condamnat pe nedrept.

Ursachi: „Moiseev Ruslan care a fost în anul 1997 soțul meu. El a fost condamnat în baza unicii probe. Proba a constituit declarația unui tânăr care a recunoscut niște lucruri sub tortură, iar ulterior CEDO în cazul acestui tânăr a constatat că a exsitat tortură. Este vorba de Vetrenco Vadim sau Vilen. Nu-mi amintesc al doilea nume. Familia este Vetrenco. Unica probă în dosarul Moiseev Ruslan a fost declarația acesui Vetrenco Vilen, iar el, la rândul său, a fost condamnat alături de Moiseev. Deci el s-a autoincriminat, după care l-a incriminat și pe Moiseev. După ce au fost ambii condamnați, undeva 5 ani urmare a fost decizia CEDO pe cazul Vetrenco Vilen unde el a reclamat declarații date sub tortură și sub bătaie. Acest lucru a fost confirmat de către CEDO și, sinceră să fiu, asta ridică semne mari de întrebare asupra pretinsei vinovății a celui care mi-a fost mie soț Eu cu asta n-am nicio legătură”.      

Așadar, Ana mizând pe prostia moldoveanului pe care nu-l crede capabil să citească, a încercat să se ascundă după o decizie a CEDO pe care, după cum am mai spus, ea a sperat că nimeni nu o va citi. Noi i-am stricat planurile și ne-am băgat nasul acolo unde nu ne fierbe oala – pe site-ul Curții. Ce am descoperit acolo? În afară de faptul că documentul prezintă dovezi foarte clare că Ana Ursachi a participat la omorul lui Liubovi Manoli, în decizia CEDO pe care o puteți găsi și voi cu ușurință e scris negru pe alb că în seara în care Ursachi și Moiseev o ucideau cu sânge rece pe Liubovi Manoli, Vitrenco Vilen, cel care a ispășit pedeapsa în locul Anei, se afla acasă, având un alibi forte. Iar Ana și Ruslan – nu îl aveau. Nu vă fie lene, accesați site-ul CEDO. Veți descoper o nouă Ana Ursachi, iar fața ei inocentă nu vă va părea niciodată la fel.

Ar mai fi câteva detalii intersante în acea decizie deloc favorabilă avocatei fugar, dar le lăsăm pentru filmul „Avocata Diavolului 2” la care jurnaliștii de la Today.md lucrează acum și în care promit să prezinte anvergura cu care a lucrat mafia apartamentelor din Chișinău. Zeci de oameni dispăruți, sute de persoane lăsate fără acoperiș, sute de mii de dolari obținuți de mafie, procurori, notari, polițiști și judecători implicați în scheme.

Acum însă să revenim la evenimentele care au urmat după apariția primului episod.

Așadar, Ana Uraschi a fugit din țară după ce a înțeles că totul a ieșit la iveală, iar ea riscă să fie plasată în detenție pe viață pentru omorul premeditat în care a lăsat-o fără apartament pe Liubovi Manoli. În zadar au încercat procurorii să dea de ea prin citații. Aceasta nu e de găsit. În emisiunea Nataliei Morari a recunoscut faptul că știe că e căutată și așteptată acasă. Însă a evitat să spună dacă vine. E și normal. Or știe că a comis un omor și știe că are de ispășit o pedeapsă pentru asta – mai devreme sau mai târziu.

Mai mult ca atât, în Chișinău au apărut proteste. Mai mulți cetățeni au organizat acțiuni în fața Procuraturii, Uniunii Avocaților și a Ministerului Justiției cerând dreptate și condamnarea Anei Ursachi.

La unul din aceste proteste, pur întâmplător, spune ea, a apărut o doamnă care s-a declarat și ea victimă a Anei Ursachi și a grupării din care făcea parte. Cel mai interesant e că, potrivit Nataliei Cemortan, victime sunt mult mai multe, iar Ursachi în afară de propria brigadă lucra și cu brigada unui oarecare Trișin. O grupare care a deposedat zeci de familii de apartamente. Dar să ascultăm martorii.

Martor 1: „Dimineața, la ora 7:30 dimineața, s-a auzit soneria, iar eu desigur că am deschis ușa fără ca să mă tem de ceva. Acolo stăteau 8 bandiți cu polizor, aparat de sudat. Au început să schimbe ușa, lăcățile. Ei au dat buzna la bucătărie, jumătate fiind în apartament, pentru că erau mulți, iar bucătăria are doar 9 metri pătrați. Au început să ne intimedeze, mama a suferit un infarct. Au smuls toate cablurile de telefon ca să nu pot suna la poliție, iar unul din ei mi-a zis: «Acesta este apartamentul meu, eliberați-l». În mașină, pe bancheta din față era o domnișoară cu părul de culoare deschisă. Ea s-a întors să nu o văd, însă am reușit-o. Ei nu mi-au spus nimic, doar m-au îmbrâncit așa încât era să cad. Și au plecat”.

Martor 2: „În mașina lui Trișin, unde el a transmis banii lui Istratenco, era o mașină de culoare verde, în care stătea o domnișoară, alături de șofer. Nu mi s-a spus cine e. El a spus că este un fel de martor al său la transmiterea banilor. Această domnișoară s-a adeverit a fi cea care s-a adeverit a fi”.

Martor 1: „Aici e vorba de o grupare. Am făcut investigația mea, înțelegeți? În toți acești ani, am adunat totul, toată această informație. Și niciodată nu m-am gândit, chiar m-am apropiat de Ana Ursachi acolo, în orășel, și m-am salutat cu ea. Ea și-a scos ochelarii, s-a uitat la mine și a fugi repede în sediul Partidului Nostru. Apoi i-am dat cerere de prietenie pe internet, i-am scris că am nevoie de ajutorul ei. Poate mi-a răspunde, să mă întâlnesc cu ea și să discut acest subiect. Ea n-a răspuns nici până acum”. 

Așadar Trișin, însoțit de Ana Ursachi le dădea bani la procente oamenilor ajunși în dificultate și le lua apartamentele cu forța. De la el Ana Ursachi a înțeles cât de profitabil este acest business.

Martor 1: „Cel mai important este că sunt sigură la 150% că aceasta a fost Ana Ursachi. Noi ne-am întâlnit lângă piață pentru a veni a avocat, iar pe drum aceasta mă întreabă „De unde l-ați găsit pe acest Trișin?”. Iar eu îi zic: „În makler, iar Dvs.?”. Ea mi-a spus: „Fiul meu era prieten cu Ruslan Moiseev. Din copilărie, fiul ei și al Mariei au fost un grup, o grupare, ceva de genul”. Și iată acest Ruslan Moiseev, ea avea nevoie să privatizeze apartamentul. Și Moiseev i-a spus fiului ei că are un prieten, Trișin, care are legături la registrul funciar și va privatiza acest apartament. Iar femeia, care era balerină, a plecat lăsându-i documentele fiului. Fiul i-a dat documentele lui Trișin, adică Moiseev i-a făcut cunoștință lui Trișin cu Fiodor Gheorghevici. Acesta i-a dat documentele, Trișin merge să le perfecteze pentru privatizare, dar îl privatizează pe numele său”.

Ursachi: „Știți care este remarca care aș vrea s-o fac aducându-i un omagiu prezumției nevinovăției care se instaurează inclusiv și asupra persoanei care  fost condamnate. Adică Moiseev Ruslan care a fost în 1997 soțul meu”.

Dar după cum am spus și la începutul emisiunii, dezvăluirile urmează în „Avocata Diavolului 2”. Se pare că Ursachi nu s-a oprit la omorul din 1997, iar business-ul cu apartamentele continuă până în prezent. Până una-alta, căutați pe internet cazul Dușman, menționează autorii investigației.

Atacurile și amenințările la adresa jurnaliștilor Today nu au contenit niciodată. Acum însă ele au devenit tot mai intense. Nu vom merge la poliție și procuratură să cerem protecție pentru că ne putem proteja deocamdată și singuri. Instituțiile respective au treburi mai importante acum. Deconspirarea și pedepsirea, conform legii, a tuturor celor implicați în crime, dar care se dau drept oițe nevinovate.

Today.mdCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

4 răspunsuri

 1. A fost data in cautare in INTERPOL sau inca nu?! Eu nu inteleg, ce doarme justitia noastra? Asta demult trebuia sa stea linga prietenul ei Platon!

  Apreciază

 2. Pina ce nu au fost inchisi judecatorii si procurorii, Ana Ursachi era un avocat perfect care ii apara practic toti banditii.

  Apreciază

 3. Iată după aceste dovezi directe, cine va mai putea afirma că ea este o „jertvă” a sistemului și că este un avocat cinstit?
  Nu degeaba se ocupa de apărarea celor mai mari criminali!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.