Mesajul șefului INTERPOL către ministrul Jizdan îi va pune pe gânduri pe certații cu legea

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a avut miercuri, 8 noiembrie, la Bali, Indonezia, o întrevedere bilaterală cu Secretarul General al Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forţelor de Poliţie INTERPOL, Jürgen Stock, în contextul participării delegației MAI la cea de a 85-a Adunări Generale a INTERPOL.

jurgen-stock_alexandru-jizdan

Jürgen Stock și Alexandru Jizdan. Foto: mai.gov.md

La întrevedere au mai participat, șeful Departamentului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat subiecte cu privire la cooperarea internațională polițienească în vederea combaterii criminalității transfrontaliere, schimbul eficient de informații operative  și despre unele rezultate obținute de INTERPOL în conlucrarea cu MAI și autoritățile de aplicare a legii din R. Moldova.

Ministrul Alexandru Jizdan s-a referit la importanța participării delegației MAI la Adunarea Generală a INTERPOL, care aduce un aport enorm prin schimbul de experiențe între statele prezente și stabilirea noilor strategii și măsuri de conlucrare în domeniu, contribuind totodată la perfecţionarea capacităților poliției

Totodată, ministrul a comunicat despre inițiativele MAI în combaterea unor fenomene care afectează nu doar R. Moldova, dar fiecare societatea la nivel internațional și sprijinul oferit de INTERPOL care a contribuit la întărirea relaţiilor de cooperare ale Poliţiei R. Moldova cu autorităţile de aplicare a legii din întreaga lume.

La rândul său, Secretarul General INTERPOL, Jürgen Stock, a adus mulțumiri poliției din R. Moldova pentru suportul considerabil în ceea ce privește securitatea în regiune, accentuând că țara noastră este unul din cei mai dinamici și activi membri ai INTERPOL din regiune, care folosește instrumentele și serviciile oferite de către Organizație, în special, bazele de date.

În acest sens, părțile au avut un dialog deschis și au abordat un șir de subiecte actuale în domeniul afacerilor interne, securității, justiției și nu doar. Totodată, ministrul Jizdan l-a informat pe șeful INTERPOL despre reforma MAI și a subdiviziunilor acestuia, măsurile realizate în lupta anticorupție, precum și alte inițiative apreciate de Secretarul General INTERPOL, Jürgen Stock, care și-a exprimat dorința de a oferi suport în realizarea lor.

A 85-a Adunare Generală a INTERPOL se desfășoară în perioada 7-10 noiembrie la Bali. Evenimentul reunește miniștri de Interne, șefi de poliție și experți de securitate din 164 de țări.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

7 răspunsuri

 1. …” țara noastră este unul din cei mai dinamici și activi membri ai INTERPOL din regiune, care folosește instrumentele și serviciile oferite de către Organizație, în special, bazele de date.” s-a trezit Moldova din somn si toti cei certati cu Legea nu mai au loc aici! respect guvernarii actuale!

  Apreciază

 2. so odihnit bine baietii (pe banii poporului)in bali…..

  Apreciază

 3. In perioada raiderilor anti-coruptie, eu cred ca este nevoie de o colaborare mai stransa cu Interpolul. Daca o sa se apuce de astia cu putere mai mare, precis ca o sa vrea sa fuga peste hotare, si acolo hop, Interpolul.

  Apreciază

 4. Deja e bine! Acum lui Renato Usatîi îi porinde a tremura fusta pentru că deja nu-l mai ajută nimeni sau sse va ascunde într-un aul prin Moscova! Sperăm că acum vor fi aduși cei care sutn în căutare cum este Țopii, ana Ursachi!, Gofman!

  Apreciază

 5. Cei certati cu legea deja de citeva luni ar fi trebuit sa fie pusi pe ginduri, de cind CNA, MAI si Vama s-au mobilizat si ii prind ca pe iepuri.

  Apreciază

 6. Vreau să văd cum Interpolul ajută ca interlopii Victor și Viorel Țopa să fie trași la răspundere pentru toate schemele din careau scurs Republica Moldova de bani.

  Apreciază

 7. Sper ca pina la urma cu ajutorul la Interpol sa fie adusi acasa Victor si Viorel Topa, cit si Gofman, si Ana Ursachi, si toti ceilalti care au fugit din Republica Moldova dupa ce au incalcat legea.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.