Primul forum moldo-român în domeniul justiţiei va avea loc la Chișinău

Reprezentanţii principalelor instituţii din domeniul justiţiei şi ai societăţii civile din R. Moldova şi România vor participa pe parcursul a două zile, 10 și 11 noiembrie, la un forum cu genericul „Reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei în perspectivă europeană”.

Femida_Justitie

Foto: vitebsk.gov.by

Aflat la prima ediţie, forumul îşi propune să devină principala platformă de comunicare în domeniul justiţiei şi să contribuie la dezvoltarea cooperării bilaterale în acest domeniu.

Viceministrul Justiţiei, Eduard Serbenco, a declarat pentru IPN că evenimentul este cea mai mare platformă de dialog în domeniu iniţiată vreodată, care implică reprezentanţii tuturor instituţiilor din sector împreună cu societatea civilă de pe ambele maluri ale Prutului

„Suntem entuziasmaţi că eforturile conjugate ale partenerilor duc într-un final la schimburi fructuoase de expertiză şi bune practici în Republica Moldova şi România”, a spus Eduard Serbenco.

Obiectivul forumului îl constituie sprijinirea parcursului european şi a justiţiei din Moldova, prin continuarea reformelor pe sectorul dat şi lupta împotriva corupţiei. Evenimentul va fi deschis joi, 10 noiembrie, la ora 08.30, de ministrul Justiţiei din R. Moldova, Vladimir Cebotari, omologul său din România, Raluca-Alexandra Prună, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.