Pavel Filip, nemulțimit că un proiect de zeci de milioane de euro stagnează

Premierul Pavel Filip şi-a exprimat îngrijorarea în privința calității drumurilor din ţară, menţionând că nu doar cetăţenii sunt nemulţumiţi de situaţia creată, dar şi partenerii de dezvoltare.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Premierul s-a referit la proiectul „Chişinău-Ungheni”, finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Uniunea Europeană, în sumă totală de 180 de milioane de euro, cu componenta de grant de 60 milioane de euro.

Precizăm că, până în prezent, au fost executate doar 23% din totalul lucrărilor, iar data limită de implementare a proiectului este ianuarie 2017. Pavel Filip a solicitat ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, să întreprindă toate măsurile necesare pentru a primi acceptul UE de extindere a termenelor de implementare a proiectului.

„Rog personal să monitorizați acest proces. În cazul acceptului de extindere a termenelor din partea UE, să veniţi cu propuneri concrete ce să asigure controlul şi implementarea acestui proiect. Nu doar că este taxat Guvernul şi cetățenii, dar avem de pierdut şi din imagine. Îngrijorările UE le consider absolut fireşti”, a declarat Pavel Filip.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.